Unatoč hejterima ona je najmlađa samoostvarena milijarderka - drugu godinu zaredom

Unatoč hejterima ona je najmlađa samoostvarena milijarderka - drugu godinu zaredom
Foto: Instagram

DRUGU godinu zaredom Kylie Jenner nosi titulu najmlađe samoostvarene milijarderke svijeta.

22-godišnjakinja je ponovno zauzela prvo mjesto Forbesove ljestvice. Najmlađa je i, unatoč tome što su se prošle godine neki žalili na to i usprkos tome što se zaista ne može zanemariti sveukupni utjecaj obitelji Kardashian/Jenner - Kylie je svoje bogatstvo stvorila, nije ga naslijedila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Kylie je prvi put na ljestvicu milijardera došla u ožujku 2019. godine, a dodatno ga zacementirala u studenom kad je prodala 51% udjela u svojoj kompaniji Kylie Cosmetics za 600 milijuna dolara. Kylie je tu kompaniju osnovala sa samo 18 godina, a i nakon prodaje ostala je zaštitno lice brenda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Sada njezin brend vrijedi oko 1,2 milijarde dolara. 

Prvu je milijardu zaradila sa samo 21 godinom te tako pretekla čak i Marka Zuckerberga koji je svoju prvu milijardu ostvario s "tek" 23 godine. Kylien prvi posao došao je s obiteljskim reality showom Keeping Up With the Kardashians. Ona je imala samo devet godina kad se show počeo emitirati. Ove godine prikazuje se 16. sezona, a Kylie je uz to pokrenula i svoj reality show Life of Kylie, koji se kratko prikazivao 2017. godine.

2013. godine, kad je imala samo 15 godina, Kylie je sa sestrom Kendall pokrenula liniju odjeće Kendall + Kylie for PacSun. Brend se otad proširio po trgovinama diljem SAD-a i svijeta. U SAD-u se prodaje na 390 lokacija, a diljem svijeta na 975 lokacija.

Nakon toga osnovala je Kylie Cosmetics, svoj najuspješniji projekt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Brend se najprije zvao Kylie Lip Kits, no kad je Kylie priznala da je povećala usne, ubrzo se promijenilo i ime kompanije. Tvrtka je u prve dvije godine prodala kozmetike u vrijednosti od oko 630 milijuna dolara.

Proizvodnja, pakiranje i prodaja su outsourcani drugim privatnim kompanijama. Za financijski i PR aspekt brenda brine se Kyliena majka Kris Jenner, a za to dobije 10 posto naknade za upravljanje.

"Nisam očekivala ništa od ovoga. Nisam mogla predvidjeti budućnost. Ali ovo priznanje je zaista dobar osjećaj", rekla je Kylie ranije za Forbes, kad se pojavila na naslovnici tog magazina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara