Uskoro počinje najuzbudljiviji gastronomski događaj – R'N'B Weekend Festival

Uskoro počinje najuzbudljiviji gastronomski događaj – R'N'B Weekend Festival
Foto: Press

POSLJEDNJI vikend u svibnju rezerviran je za R'N'B Weekend Festival. Od 23. do 26. svibnja Gliptoteka HAZU postat će gastronomska pozornica na kojoj će se okupiti stručnjaci iz svijeta gastronomije, miksologije i kave.

Tvorci Weekend Media Festivala (i privatno veliki gurmani) Tomo Ricov i Boris Kovaček odlučili su organizirati Festival koji pršti okusima, a u organizacijskom timu nalaze se još Marin Nekić, jedan od najboljih barmena i miksologa u zemlji, dvojac Matija (Belković i Hrkać) iz Cogito Caffea, gastro novinar i konzultant Hrvoje Petrić te poznati hrvatski chef Mate Janković.

Da se radi o kompleksnom Festivalu, svjedoči i sam program koji su objavili na službenim stranicama. Svakog dana očekuje vas više od 10 panel diskusija s najboljim hrvatskim chefovima, vinarima, barmenima i coffee majstorima.

Razgovarat će se o gastronomskim strategijama, hrvatskoj kuhinji i njenim mladim nadama, lokalnim namirnicama, soli, maslinovom ulju, a prezentirat će se i iznimno značajan projekt TasteAtlas, globalni digitalni vodič za lokalnu hranu i namirnice koji je na svjetskom nivou ponudio nikad viđen koncept.

Osim toga, organizatori su osmislili i nekoliko masterclassova pa ćete samo u Gliptoteci moći isprobati neke od kombinacija čokolada i raznih pića, naučiti uz chefove brojne tehnike te kušati jedinstvene vinske etikete.

Samo neka imena koja će se naći na Festivalu su Robert Hromalić, Tea Mamut, Tvrtko Šakota, Hrvoje Kroflin, Goran Kočiš, Tedi Chiavalon, Boris Šuljić, Anita Šumer, Nataša Đurić, Ivan Zidar, Robert Bašić, Luka Košir, Jakob Pintar te Ivana Urem Marohnić iz Korice, ekipa iz Bread cluba koji su pokrenuli kruh-revoluciju u Hrvatskoj, i mnogi drugi.

Osim toga, za ljubitelje kave organizirali su Festival unutar R'N'B-a u potpunosti posvećen ovom napitku pod nazivom Zagreb Coffee Weekend i moći ćete isprobati sjajne specialty kave i družiti se s glavnim facama iz Hrvatske i svijeta.

Foodieji koji su u stalnoj potrazi za delicijama malih proizvođača ondje će moći obnoviti svoje zalihe, a kako lista izlagača još uvijek nije zaključena, slobodno se možete javiti i biti dio Festivala.

Budući da je ekipa Weekend Media Festivala poznata po genijalnim partyjima i R'N'B će se u večernjim satima pretvoriti u party meku.

Ulaznice su već u prodaji preko ENTRIO sustava, a cijena za dnevni ulaz iznosi 75 kuna, dok ulaz na sva tri dana košta 150 kuna.

Sve detaljnije informacije potražite na službenim stranicama Festivala te društvenim mrežama R'N'B Weekend Festivala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara