Već sada u Generalturistu ponude za karnevale i za Europsko prvenstvo u Portugalu

Već sada u Generalturistu ponude za karnevale i za Europsko prvenstvo u Portugalu

U NAJATRAKTIVNIJEM skijaškom tjednu od 03.-10.01.04., s Generalturistom putuje oko 5.500 Hrvata, što je oko 70% od ukupne do sada prodane brojke u tekućoj sezoni.

U Hrvatskoj je do sada prodano oko 7.500 skijaških aranžmana od čega je 40% prodano u Zagrebu, 20% u Rijeci, 10% u Splitu itd…

U ovom trenutku Generalturist u cjelini bilježi 20% bolju prodaju nego prošle godine u isto vrijeme (opatijska poslovnica, primjerice, 40% više nego lani).

Najtraženije su Austrija i Italija, slijede Slovenija i Francuska, a novost su prvi prodani aranžmani u Bugarskoj koju hrvatsko tržište još nije prepoznalo iako se bugarska skijališta penju na svjetskim ljestvicama popularnosti.

U Austriji je do sada prodano oko 3.000 aranžmana, a najviše se odlazi u Bad Kleinkirchheim, Nassfeld, Zell am See i Mallnitz.

U Italiji je najtraženiji Kronplatz koji je ujedno i najprodavanija pojedinačna destinacija ove godine s nešto više od 1.000 prodanih aranžmana.

Ukupno u Italiji je prodano oko 2.000 skijaških aranžmana, a uz Kronplatz se najviše traže Marilleva, Passo Tonale, Predazzo, Livigno…

U Sloveniju će s Generalturistom ove godine oko 1.500 skijaša, a najpopularnije su Kranjska Gora i Rogla, dok su u Francuskoj preferirana odredišta Tignes, Val Thorens i Les Deux Alpes gdje s nama putuje oko 900 skijaša.

Iako će cijene već nakon 10.01.04. početi padati, u veljači ne očekujemo posebne popuste obzirom da je to doba praznika u Sloveniji, Italiji i Austriji, popunjenost je zadovoljavajuća, a klimatske prilike obećavaju dobar nastavak sezone.

Značajniji pad cijena očekuje se oko sredine ožujka od kada će cijene biti niže 10-40% u odnosu na “veliki tjedan”.

Proljeće je doba pojačane potražnje za francuskim skijalištima, a očekujemo dobar interes za naše programe grupnih polazaka autobusom, kao što je to bio slučaj posljednjih godina.

Nova Godina: Rezultati

Novogodišnji aranžmani u inozemstvu bili su u potpunosti rasprodani već sredinom prosinca, a Egipat i Lisabon na samom početku mjeseca.

Realizirano je 15 autobusnih i tri avionska polaska za Lisabon, Pariz i Rim što je 10% više putnika nego lani. Najtraženija su bila putovanja u Egipat, Lisabon, Prag i Pariz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prodaja novogodišnjih aranžmana za doček u Hrvatskoj bila je nešto slabija nego lanjske godine, a takav se rezultat objašnjava smanjenim kapacitetima prvenstveno u Vodicama gdje smo prošle godine, primjerice, imali oko 500 putnika na trodnevnom programu.

Ove je godine prodano oko 750 aranžmana za doček u Hrvatskoj, najviše u Dubrovniku, Crikvenici, Opatiji i na Plitvicama. U Sloveniju je s Generalturistom na doček otišlo oko 200 putnika.

Europsko prvenstvo u nogometu, Portugal 2004.

Zbog sve većeg interesa za EP u Portugalu, u Generalturistu počinje prodaja prvih programa, onih autobusom, dok će avio programi i jednodnevni čarter programi biti u prodaji od 10.01.04.

1. program
(pokriva prve dvije utakmice s Švicarskom i Francuskom):
10.-20.06., 11 dana autobusom, smještaj 3*** kn 6.450, 4**** kn 7.690
2. program (pokriva druge dvije utakmice s Francuskom i Engleskom):
13.-25.06., 13 dana autobusom, kn 10.900
(detaljni programi su na www.generalturist.com)

Počinje prodaja programa Karneval 2004.

Do karnevala je nešto više od mjesec dana, a programi za najtraženiji, onaj u Veneciji, bit će u prodaji u Generalturistovim poslovnicama od ponedjeljka.

Jednodnevni odlazak na karneval u Veneciji 14.02.04. stajat će povoljnih kn 260, dvodnevni program će se nuditi za kn 620, a trodnevni za kn 990.

“Nešto” je skuplji aranžman za Karneval u Rio de Janeiru, 20.-27.02.04., 8 dana zrakoplovom, kn 11.500.

Novi Zeland: Tragom Gospodara prstenova

Jedan od najatraktivnijih i najskupljih aktualnih Generalturistovih programa svakako je tura po Novom Zelandu koja uključuje obilazak lokacija na kojima je snimana trilogija Gospodar prstenova (selo Hobita, Mordor, mjesto bitke na kraju Drugog doba Međuzemlja…);
17 dana, kn 38.260; 11 dana, kn 18.100.

Zima bez skijanja
Za one koji ne vole snijeg, Generalturist preporučuje:

- Pet dana New Yorka, do 31.03.04., kn 7.320; uključena avio karta, smještaj, obilazak Manhattana, ulaznice za Statue of Liberty i Empire State Building Observatory, vožnja helikopterom Liberty, ručak ili večera u Hard Rock Caféu…

- Zimski wellness u Lotus termama, Rogaška Slatina; 05.01.-29.02.04., programi, već od kn 905, uključuju aroma masažu, royal wellness kupku, yoga nidru, kupanje u bazenima, finsku ili tursku saunu, fitness, aerobik u vodi…; moguća je doplata za dodatne wellness/beauty programe

- u pripremi: Valentinovo (Malin i Rogaška), St.Patrick’s Day, Uskršnja putovanja…

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara