Večeras izbor za Miss Universe svijeta

PROCJENJUJE se da će oko 1,5 milijardi ljudi upaliti svoje televizijske prijemnike u utorak kako bi pratili natjecanje za Miss Universe svijeta, koje će se održati u ekvadorskoj metropoli Quito.

Gotovo dvosatni show počet će u osam sati po lokalnom vremenu , odnosno u sriejdu u jedan sat po GMT vremenu i bit će prenošen u 105 zemalja svijeta.

Ekvadorske vlasti razmjestile su oko 2.100 policijskih agenata čija je dužnost održavati red tijekom natjecanja.

Petnaest kandidatkinja, koje su tajno izabrane u četvrtak, natjecat će se za titulu ovogodišnje najljepše žene na svijetu. Nitko, osim žirija, ne zna koje su finalistice, ali su se špekulacije razmahale u ponedjeljak.

Tako je istraživanje među 800 novinara, koliko ih pokriva događaj, pokazalo da su favoritkinje plavokose kraljice ljepote iz Australije, Kanade i SAD-a, ali i tamnkose natjecateljice iz Kolumbije, Ekvadora i Ukrajine. Na kladionicama, najveći je favorit predstavnica Ukrajine.

Osim krune ukrašene bijelim zlatom, dijamantima i biserima, pobjednica će dobiti tijaru napravljenu od bisera i optočenu draguljima, 5.000 američkih dolara za mjesečnu "reprezentaciju" i 27.500 američkih dolara za osobne potrebe, kao i stan u New Yorku, stipendiju za studij filma i televizije, te odjeću i kozmetičke proizvode.

Svečanost izbora vodit će model Daisy Fuentes i televizijski voditelj Billy Bush, dok je za glazbeni dio večeri zadužena je pjevačica Gloria Estefan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara