Većina porotnika na Jacksonovu suđenju voljela je njegovu glazbu

NEŠTO više od tri tjedna trajao je odabir građana koji će sjediti u poroti suda kalifornijskog gradića Santa Maria na jednom od najzanimljivijih suđenja u showbusinessu.

Vrlo raznoliku porotu čine četiri muškarca i osam žena u rasponu od 20 do 79 godina. Tako je najmlađi porotnik 20-godišnji pomoćnik glavnog blagajnika, dok se najstarija porotnica nalazi u mirovini. Uz njih, tu su 21-godišnji student paraplegičar, 22-godišnja fizioterapeutkinja te 39-godišnja činovnica.

U poroti će sjediti i 42-godišnja žena koja radi kao obrazovna radnica za djecu sa specijalnim potrebama, zatim 44-godišnja djelatnica Socijalne službe, te 45-godišnjakinja koja u upitniku nije navela nikakvo zanimanje.

50-godišnjakinja koja trenira konje, 51-godišnji programer, 62-godišnja inženjerka te 63-godišnji umirovljenik čine ostatak porote u kojoj nema Amerikanaca tamne puti.

Za četvero porotnika američki mediji navode da se čine kao Južnoamerikanci, te da je u poroti jedna Azijatkinja, koja je u upitniku navela indonezijski jezik kao materinji.

Većina porotnika je u upitniku navela da im se sviđala glazba Michaela Jacksona, te da su bili impresionirani njegovom karijerom. Većina njih je izrazila sumnje o onome što su čuli u medijima o Jacksonu, a samo ih je nekoliko vidjelo posljednje intervjue s pop zvijezdom.

Jučerašnje objavljivanje popisa porotnika bilo je donekle iznenađujuće jer je odabir porote dvaput prekidan, prvi put na tjedan dana zbog smrti sestre Jacksonovog glavnog odvjetnika, a drugi put isto na tjedan dana kada se Jackson razbolio, zbog čega je bio hospitaliziran.

Postojale su neke procjene da će se odabir porote otegnuti do ožujka, ali iako je 12-člana porota odabrana, tužitelji i Jacksonovi odvjetnici moraju izabrati još osam pomoćnih porotnika.

Michael Jackson optužen je za seksualno zlostavljanje 13-godišnjeg dječaka, zatim da je maloljetniku davao da pije alkohol, te za držanje maloljetnika i njegove obitelji u zatočeništvu.

Na očitovanju o ovim optužbama, Jackson se izjasnio da nije kriv.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara