Većina predviđanja vidovnjaka ipak se nije ispunila

Svijet bi možda bio i ljepši da su se neka proročanstva vidovnjaka i astrologa u 2002. godini i ispunila, ali prema tvrdnjama jednog njemačkog istraživača to ipak nije slučaj.

Baveći se ´proročanstvima´ vidovnjaka, matematičar Michael Kunkel, član Društva za znanstveno istraživanje paraznanosti iz Rossdorfa kod Darmstadta, utvrdio je da se većina njih nije ispunila. Uzeo je 75 takvih prognoza i jednostavno ih usporedio s onim što se zbilo. Svijet je ipak ostao pošteđen nekih najavljivanih strahota.

Tako je astrologinja Patricia Schwennold predvidjela napade na sjedište NATO-a u Bruuxellesu i na Reichstag u Berlinu. Ni od ´razornih potresa na prostoru Aachena´ nije bilo ništa. Vidovnjakinja je predvidjela i atentat na njemačkog ministra vanjskih poslova Joschku Fischera potkraj rujna. Ni to se nije dogodilo. Ni od naviještene smrti Jassira Arafata - ništa.

Njezina kolegica Edeltraud Lukas Moeller prognozirala je ´već u srpnju kaos zbog uvođenja Eura´.

Ipak neki su prognozeri pogodili ishod izbora u Njemačkoj. Tome se, kaže matematičar, ne treba nimalo čuditi, jer su izgledi bili 50 prema 50.

Ipak, unatoč bijednim rezultatima od svega četiri posto točnih ´viđenja´, vidovnjaci i astrolozi se ne moraju brinuti za budućnost. Naprotiv, godišnji promet oko 20.000 vidovnjaka, astrologa i futurologa u Njemačkoj popeo se na oko 500 milijuna Eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara