Vedrana Rudan o Valentinovu: Sad bi se svi u ponedjeljak trebali tucati i lizati

Foto: Facebook

SPISATELJICA Vedrana Rudan osvrnula se na predstojeće Valentinovo. Gospođa Rudan niti ne zna kada je Valentinovo te ga ne slavi, a svoje mišljenje o blagdanu zaljubljenih otkrila je za Index.

"Valentinovo je još jedan u nizu praznika trgovaca"

"Valentinovo je još jedan u nizu praznika trgovaca, kao što su to Božić ili Nova godina. Oni koji se vole, vole se i u ožujku, a oni koji se ne vole, mrze se i u veljači", rekla je Vedrana. Smatra da je Valentinovo jedan konzumeristički blagdan. "Nikad nisam mislila da ljubav mora imati neki svoj dan. Ili voliš mjesec dana, dva, tri, ili ne voliš. Ne znam kad je Valentinovo", otkriva spisateljica.

"Svi jedno drugoga želimo umlatiti da bismo uzeli iz tuđeg džepa i platili običnu vodu, a ne onu s okusom breskve"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što smo joj rekli kako će se svi zaljubljeni posebno voljeti u ponedjeljak, Vedrana je komentirala osebujno, onako kako samo ona zna. "Možete misliti, sad bismo se svi u ponedjeljak trebali tucati, lizati, grebati, ne znam. Mislim da živimo i u krivoj zemlji kad je to u pitanju. Previše je kod nas zla, lopovluka i mržnje i mislim da rijetko tko u ovoj zemlji ima vremena za pravu ljubav. Jedno drugoga želimo umlatiti da bismo uzeli iz tuđeg džepa i platili običnu vodu, a ne onu s okusom breskve".

"Volite samo sebe. Ne djecu, ne majku, ne oca, ne ljubavnika. Samo sebe"

Smatra i da Valentinovo stavlja žene u podređeni položaj. "To je samo jedna u nizu situacija u kojima su žene predmet. Ropkinje i glupače koje će biti razočarane ako njezine heroj ne donese cvijet ili srce ili neku drugu bedastoću. Pritom sve žene ovog svijeta znaju da heroja nema, prinčeva nema, ima samo konjusina, kljusadi i srca od plastike". Nakon što je komentirala nadolazeći praznik ljubavi, poručila je ženama da vole samo sebe. "Volite samo sebe. Ne djecu, ne majku, ne oca, ne ljubavnika. Samo sebe", zaključila je osebujna spisateljica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara