Vesna Pisarović: Zabavlja me što su svi u šoku kad čuju moj novi glas!

Vesna Pisarović: Zabavlja me što su svi u šoku kad čuju moj novi glas!

DVIJE godine je Vesna Pisarović svoje glasnice brusila na prestižnom glazbenom sveučilištu u Den Haagu, da bi zajedno s Jazz kvartetom 24. srpnja nastupom u Varaždinu započela ljetnu turneju po Hrvatskoj koja se sastoji od osam koncerata po većim gradovima i otocima. Riječ je o mainstream vokalnom jazzu s elementima američkog i balkanskog folka u interpretaciji "nove Vesne Pisarović", koja nastupa uz pratnju talijanskih i nizozemskih glazbenika - Francesca Angiulija na kontrabasu, Francisca Medina na gitari i Antonia Pisana na bubnjevima.

"Vratila sam se u Hrvatsku dva tjedna prije početka ljetne turneje. Dosad su svi koncerti bili rasprodani, a najviše mi se svidio nastup na Jazz festivalu u Malom Lošinju gdje me došla poslušati probrana publika, koja je bila oduševljena mojim glazbenicima. Kao i ostali, bili su u šoku prve dvije pjesme jer su s tek trebali naviknuti na moj novi glas i interpretaciju. Otprilike su im potrebne dvije pjesme da se sa mnom upoznaju", rekla je Vesna koja je posebno pohvalila svoje glazbenike koji u Hrvatskoj sviraju bolje nego u Nizozemskoj na što utječu "lijepe hrvatske djevojke i prostor u kojem nastupaju".

Mirnoću tražim u meditaciji i t'ai-chiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otišla sam u Nizozemsku kako bih pronašla novu energiju i inspiraciju za pjesme. Mislila sam da ću ostati samo godinu dana, međutim, kad sam shvatila koliko ne znam, poželjela sam učiti još i još. A što se grada tiče, Den Haag je dosadan činovnički grad, grad zatvora i sudova koji je idealan za obitelji. Međutim, za mlade i za studente to je mrtvo mjesto. Uvijek je hladno i puše jaka bura, tako da u slobodno vrijeme uopće ne izlazim van, već sam sva u studiranju", naglasila je Pisarović kojoj tamo najviše odgovara smiraj koji je napokon pronašla i to meditacijom te t'ai-chijem.

"Nisam se zaljubila u nikakvog Nizozemca, mislim da nije stvar u tome što su oni lijep ili ružan narod, već uvijek tražim 'ono nešto', a takvog niti gore nisam upoznala. Ali, zato sam našla novu inspiraciju, upoznala divne ljude i iz temelja promijenila stav prema glazbi, tako da sam presretna što sam sad u Hrvatskoj jer mi nedostaju ovdašnji ljudi koje mi je zabavno gledati kako reagiraju na novu mene", iskrena je bila Vesna Pisarović kojoj je sljedeća stanica Split gdje će večeras održati koncert, a nakon nastupa u Bolu na Braču 3. kolovoza kreće put Nizozemske gdje će sigurno ostati još godinu dana, nakon čega se planira vratiti u Hrvatsku i predstaviti najnoviji pop album.

Lana Vukičević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara