Video: ENVy room utjelovili seksi verzije Carmen i napravili strastvenu kolekciju

Foto: Borna Čavrag/Index
Video: Damir Horvatović/Index

VEČERAS je završen Fashion.hr koji se ove godine održao na Zagrebačkom velesajmu. Promjena prostora godila je mnogima koji su se prethodnih puta smrzavali u Muzeju suvremene umjetnosti. Nedjeljnu večer otvorila je avangardna i uvijek zanimljiva Branka Donassy. Ni večeras se svojom kolekcijom nije odmaknula od uobičajenog dizajna. Tamne i zemljane boje zavladale su njezinom kolekcijom, a manekenke su svojim izgledom na sceni evocirale neka prošla vremena. Donassy je pomalo podsjetila na dvadesete i tridesete godine, kada su se žene počele osamostaljivati te su prigrlile pomalo muške krojeve.

eNVy room

Ukoliko kod Branke niste naišli na previše ženstvenosti i romantike, sigurno ste to mogli vidjeti u odličnoj kolekciji dizajnerskog dvojca eNVy room. Inspiracija Španjolskom, ali i operom Carmen jako im je dobro sjela. Napravili su sjajnu kolekciju koja je sadržavala motive Španjolske, strastvene boje i lagane frizure. Osim crvene, koja je lajtmotiv kolekcije, vidjeli smo uvijek elegantnu crnu i bijelu boju. Dečki znaju svoj posao te su i ovog puta odradili dobar posao za sve svoje ljubiteljice. Ženstven i seksipilan eNVy room nikad nije zamoran i dosadan jer uvijek pronađu način da iste stvari poruče na drugačiji način.

Zoran Mrvoš i Ivica Klarić

Zoran Mrvoš i Ivica Klarić napravili su kolekciju za RIO u sklopu projekta Fashion Industrije. Komadi koje su dizajneri priredili uskoro ćemo moći vidjeti u dućanima diljem Hrvatske, a ne sumnjamo da će se rasprodati odmah. Mrvoš je odradio odličan posao i napravio kolekciju za samosvjesne, seksi i ženstvene žene. Elegancija mu je bila nit vodilja, a od odličnih košulja do hlača, sve što je prikazao bilo je odlično. Nije posustao ni Ivica Klarić, miljenik modno osvještenih muškaraca pa je napravio zabavnu mušku kolekciju s ponekim komadima koji odaju muškarca s modnim karakterom.

Igor Galaš

U sklopu istog projekta Igor Galaš kreirao je za Additive. Njegovo pletivo i pomalo avangardni stil ovog puta su saživjeli u nosive modele koji izgledaju odlično. Inspirirani dizajner i jučer je pokazao odlične modele u sklopu svoje kolekcije, a ništa lošije nije napravio ni kolekciju za Additive.

Ivica Skoko

U velikom stilu, treću večer Fashion.hr-a zatvorio je obožavani Ivica Skoko. Njegove revije uvijek imaju određeni koncept, a to je najviše došlo do izražaja večeras. Skoko je napravio određeni zaokret u svom dizajnu i priredio svima mračnu priču. U pozadini piste, vrtio se video kojeg je Ivica snimio s Alkom Vuicom. Ona je recitirala stihove koji propituju smisao života i ljubavi. Malena djevojčica s knjigom u ruci nosila šetala se oko manekenki koje su nosile uobičajeno svečane Skokine haljine. Ipak, razlika je bila u tome što su na glavama nosile konstrukcije u obliku kuće, pauna ili pak rogova. Taj dio nije posve jasan, no bilo kako bilo, Skoko je napravio dobru priču i priredio odličan završetak Fashion.hr-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara