Video: Gole stražnjice i najluđi transvestiti svijeta na Life Ballu u Beču

ŠESNAESTI put zaredom u bečku neogotičku gradsku vijećnicu pristigle su stotine transvestita, humanitaraca i lica s naslovnica kako bi prikupili sredstva za borbu protiv AIDS-a, a glavna zvijezda i ove je godine bila Sharon Stone, pod rukom držeći začetnika i organizatora Garyja Keszlera. Velikom Life Ballu ove je godine nazočilo više od četiri tisuće sudionika, a prikupljeno je više od milijun eura. Ekskluzivnost ovog neponovljivog događaja jamčila je i sama cijena ulaznice - u glamuroznom showu mogli su uživati svi oni koji su za ulaz na Life Ball izdvojili 150 eura.

Uz Sharon Stone kao glavnu zvijezdu, najluđim crvenim tepihom na svijetu prošetale su i Kim Cattrall, Linda Evangelista, Debbie Harry i brojni drugi uglednici koji već godinama dolaze na "najliberalniji tulum na svijetu". "Kao Samantha, uvijek nosim kondom u torbici. Odgovornost je ipak važnija od zabave", poručila je Kim Cattrall, od strane sudionika obožavana kao Samantha u seriji "Seks i grad".

"Bitno je da nam je stalo. Ne možemo se boriti protiv AIDS-a ako nismo upoznali vlastitu humanost", rekla je okupljenima Sharon Stone. Na press konferenciji uoči Life Balla bila je puno oštrija, osvrćući se na ljude koji su joj podmetali, a kojima je vjerovala poslovno i privatno.

Sharon se emancipirala u pedesetoj

"Otpustila sam sve ljude s kojima nisam dobro surađivala na nekom nivou. Riješila sam se onih za koje sam shvatila da mi zapravo nisu prijatelji. Prestala sam se viđati s muškarcima koji nisu zdravi za mene", rekla je objašnjavajući kako to čuva svoj mladenački izgled, a pozabavila se i materijalizmom koji zaokuplja modernog čovjeka: "Počela sam se rješavati stvari, pa i onih skupocjenih, koje mi ne trebaju. Da sam bar ranije postala iskrena prema sebi po tom pitanju. Tek sad imam hrabrosti i ne mogu vam opisati kako se dobro osjećam!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetiteljima su, naravno, cijele večeri na raspolaganju bili besplatni kondomi (i brojna seksualna pomagala), uz ponavljanje crne statistike - u svijetu danas od AIDS-a boluje oko 33 milijuna ljudi, a stvari se, unatoč pokušajima prevencije i utjecanja na svijest građana, polako mijenjaju. Life Ball godinama podržavaju najveće glazbene, umjetničke i intelektualne ikone našeg vremena, a moda koja se svake godine u svibnju u centru Beča može vidjeti je - neponovljiva.

Kostimirani techno party do ranog jutra

Ipak, sudionicima Life Balla ovaj je događaj puno više od humanitarnog eventa - najbolji svjetski DJ-evi redovito gostuju u spektaklu, a tako je bilo i ove godine. Party uz recentne hitove s klupske scene potrajao je do jutra, uz kostimirane sudionike među kojima su najbizarniji protagonisti svjetske gay scene. "Kad neki kažu da ovim balom vladaju homoseksualci, trude se da to zvuči negativno. Ne mogu opisati koliko sam sretna što vas sve vidim, bez obzira kojeg ste spola, nacionalnosti i vjere, ili s kim spavate - samo prakticirajte sigurni seks!", poručila je "mama ceremonije" Sharon Stone.

D.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara