Video: Lica iz društvene kronike prodavala krpice na Fashion buvljaku

NA PETOM po redu Fashion buvljaku u organizaciji Wella Fashion Weeka ukupno je prikupljeno petnaest tisuća kuna. Cjelokupni iznos poslužit će u svrhu osnivanja Zaklade Nada Josipović koja je umrla od raka dojke, a koja će nositi ime po majci direktorice Wella Fashion Weeka Suzy Josipović. "Zaklada će se baviti prevencijom raka dojke jer želimo educirati žene da pregledavaju dojke na vrijeme. Naime, svaka žena kojoj rak metastazira od raka i umire, a mi to želimo spriječiti", rekla je Sarah Josipović, art direktorica WFW-a.

Svoju staru ili pak potpuno neiskorištenu odjeću iz ormara tom prilikom su izvukle mnoge zvijezde s hrvatske estrade koje su željele pomoći u ovoj humanitarnoj akciji. "Donijela sam koliko sam mogla. Sudjelujem svake godine, međutim, ove godine imam nešto manje stvari jer ih obično poklonim sestri Paoli ili prijateljicama", rekla je Simona Gotovac koja je na buvljak stigla u društvu sestre Paole i trogodišnje kćerke Gabrijele koja je također za humanitarnu akciju odvojila neke svoje drage igračke i odjeću.

"Evo, ja prodajem neke svoje vrlo drage odjevne predmete poput sivog kaputa Calvin Klein koji sam prije tri godine za 1800 dolara kupio u New Yorku i nosio na jednom nastupu za Novu godinu, a jedna od najdražih stvari koju prodajem je ogrlica koju mi je poklonio predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe", pohvalio se Kosmač koji je na buvljaku prodavao odjeću zajedno s njegovom štićenicom Lanom Kuduz.

Mia Šlogar se pokušava "prešaltati u ozbiljan svijet"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva para cipela, traperice, sivu haljinu i bijelu končanu vestu prodavala je manekenka Mia Šlogar koja je na buvljak "jedva stigla jer je trčala iz ureda". "Na brzinu sam pokupila nešto štoi više ne nosim i jako se žurila jer sam tek izašla iz odvjetničkog ureda u kojem se trenutačno najviše bavim ovrhama i trgovačkim društvima, naime, pokušavam se prešaltati u ozbiljan svijet", napomenula je Mia koju ljudi nerijetko "zbog manekenske karijere ne doživljavaju ozbiljno, ali kad počne pričati svi shvate da je ozbiljna u tome što radi".

U nadi kako će zaklada uskoro zaživjeti te kako će hrabre žene Josipović uspjeti educirati i "natjerati" žene da na vrijeme pregledavaju grudi i preventivno pristupe raku koji iz godine u godinu odnosi sve više ženskih života, buvljak i poznati Hrvati i Hrvatice čekaju na svoje kupce i slijedeće godine u sklopu 11. Wella Fashion Weeka.

Na Video Indexu možete pogledati video zapise sa svih modnih revija ovosezonskog Wella Fashion Weeka!

Lana Vukičević
Foto: Kristijan Horvat
Video: Tomislav Brdjanović

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara