Video malih migranata koji prvi put vide snijeg raznježio četiri milijuna ljudi

Video malih migranata koji prvi put vide snijeg raznježio četiri milijuna ljudi
Screenshot: Twitter

SNIMKA koja prikazuje dvoje malenih izbjeglica koji prvi put vide snijeg postala je hit na internetu. 

Djevojčica i dječak iz Eritreje su nakon pet godina povlačenja po izbjegličkim kampovima u Sudanu napokon dobili dom u kanadskom Torontu, a njihov prvi susret sa snijegom zabilježila je Rebecca Davies i objavila ga na svom Twitteru. 

Snimku je u nekoliko dana pregledalo gotovo četiri milijuna ljudi, a njihovo veselo skakutanje i oduševljeni smijeh dirnuo je čak i kanadskog premijera Justina Trudeaua koji je također podijelio snimku. 

"Nevjerojatno, sad ih samo uvjeri da je čišćenje snijega zabavno i sve si riješila. Hvala ti za sve što radiš, Rebecca", napisao je Trudeau i dodao hashtag #dobrodošliukanadu. 

Kanada je, inače, između 2015. i 2016. godine prihvatila 25 tisuća izbjeglica, a Rebecca Davies je članica grupe Ripple Refugee Project koja je uspjela pronaći sponzore i udomiti četiri izbjegličke obitelji iz Sirije i Eritreje, piše Independent. 

Pojasnila je da se na snimci nalaze djeca iz peteročlane obitelji iz Eritreje koji su samo 48 sati ranije stigli u Kanadu iz izbjegličkog kampa u Sudanu. 

"Njih petero trenutno živi kod mene dok im ne pomognemo stati na noge. Svi njihovi troškovi podmireni su iz dobrovoljnih priloga i privatnih donacija", napomenula je ona. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara