VIDEO Maminim stopama: Kćeri Ljupke Gojić Mikić snimile spot s Urbanom

VIDEO Maminim stopama: Kćeri Ljupke Gojić Mikić snimile spot s Urbanom
Screenshot: YouTube

ISKRA je naziv nove pjesme Damira Urbana, a snimljena je gotovo posve uživo.

"S obzirom na to da je Iskra nastala doma, uz akustičnu gitaru, odlučili smo da je najbolje pokušati zadržati taj topao, kućni duh te glazbenu priču benda samo naprosto nasloniti na njezine temelje. Za mene je Iskra, u nekom prenesenom smislu, simbol našeg zaloga za budućnost", opisao je Damir Urban.

Njene ruke grle kao šal, nastavlja se u tekstu, a nostalgična melodija tog zaloga budućnosti kao da istinski obgrli nekom pozitivnom, poticajnom notom. Na tragu toga je i sam vizual koji prati Iskru, a za njega je zaslužan Tomislav Torjanac.

"Moj prijatelj Urban pjeva poeziju. Svoju poeziju. Savršen ritam riječi, misli i pojmova kojima opisuje život stapa se s nekom gotovo nebeskom muzikom, koja dolazi iz njegove žestoke utrobe, iz njegove sveljudske boli, iz njegova čudovitog bivstva", opisao je Urbanov prijatelj Rade Šerbedžija, filmski i kazališni glumac, pjesnik i glazbenik.

Sporo rasti mala vrbo, dug je put, a ovaj svijet te čeka, možda su najbolje riječi kojima stihovi Iskre mogu opisati taj videospot. Režiju spota potpisuju Damir Urban i Milica Czerny Urban, dok Milica potpisuje i fotografiju te montažu, a priča iza videospota Iskra nosi i neke zanimljive poveznice i simboliku.

"Želeći napraviti spot koji će što bolje pratiti pjesmu, ali koji ju istovremeno neće opteretiti, razmišljali smo o mnogim opcijama i došli do zaključka da bi, zbog same teme i na neki vrlo općenit način, smisla teksta, bilo idealno da djeca preuzmu glavu ulogu. Istog trenutka smo se sjetili Jane Sienne i Mile Amelie Mikić. Nije ta ideja došla bez neke smislene veze - naime, prije 23 godine, u prvom spotu Damirove solo karijere, onome za pjesmu Astronaut, a i na samom početku svoje karijere, nastupila je Ljupka Gojić Mikić. Kako smo i tijekom svih godina i dalje u kontaktu, odlučili smo je zamoliti, a naravno i ostatak njezine obitelji, da pita djevojčice bi li željele biti u našem spotu. Tako se, na jedan poseban način, zatvorio krug, ali i nastavila priča - točno tamo gdje treba, na djeci, na onima koji jesu budućnost", opisala je Milica Czerny Urban.

Videom sa snimanja na Instagramu se pohvalila i Ljupka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara