Video: "Mila kura si planina" - hrvatska himna na Wembleyu

HRVATSKI reprezentativci i navijači na Wembleyu ostali su nemalo iznenađeni kad je, neposredno prije okršaja Engleske i Hrvatske, na centar stadiona izišao Tony Henry i svom snagom zapjevao "Lijepu našu". Dok je Pletikosa u transu uživao uz himnu, drugi su se igrači, poput Ćorluke i Modrića, gledali u čudu dok se iz engleskog nogometnog hrama orilo: "Mila kura si planinaaa...".

Tonyja Henryja nazivaju "britanskim odgovorom Pavarottiju", a dosad je nastupao na Kraljevskom dvoru, u Royal Albert Hallu i na svim prestižnim manifestacijama u Velikoj Britaniji. Hvale ga operni velikani diljem svijeta, a Andrea Bocelli za njega je rekao kako je "pravi dragulj među današnjim opernim zvijezdama".

Poznati operni pjevač vjerojatno je, vidjevši tekst, požalio što je prihvatio ponudu da otpjeva hrvatsku himnu. Ipak, kao pravi profesionalac naučio je tekst napamet, a zbog njegove srčane izvedbe šest tisuća hrvatskih navijača, koliko ih je stiglo na Wembley, nije mu zamjerilo činjenicu da je veći dio teksta himne otpjevao pogrešno.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara