Video - Na večeri hrvatskog modnog glamura Ciganović vikao: Izbaci sisu Doris!

Tekst: I.M.L.
Foto: Borna Čavrag

MLADA kreatorica Aleksandra Dojčinović, Ivica Skoko, Nataša Kos, Envy Room i Zoran Mrvoš dizajnerska su imena koja su svoje kolekcije predstavila na prvoj večeri ovogodišnjeg Fashion.hr, koja je nosila naziv "Glamour". Ova modna manifestacija se nakon Varaždina i Zadra preselila u Zagreb, a održava se od 24. do 26. rujna u staroj tvornici Zagrepčanka i podijeljena je u tri koncepcijski različite večeri: "Glamour", "Chic" i "Avangard".

Prva večer je započela glamurozno, naravno, na hrvatski način. Pistom su se prošetale poznate manekenke poput: Fani Stipković, Ive Jerković, Maline Grahek, Doris Vrečko i Mije Kovačić, a prve redove su popunila poznata lica. Među njima su se našli: Marija Cvitanović, Neven Ciganović, Lana Klingor, Maja Vučić, Tihana Harapin Zalepugin, Mirna Zidarić, Nives Celzijus, Alka Vuica, Snježana Mehun, Boris Banović, ali i Milan Bandić.

Bandić je uspio izdvojiti 15 minuta

"Potrebno je da gradonačelnik nazoči ovakvim događajima jer treba podržati hrvatsku modu, kao i bilo koju drugu hrvatsku proizvodnju. Bilo bi dobro da dolazi i na koncerte i podržava hrvatsku glazbu. Na mojem nikada nije bio, ali privest ću ga", rekla je Alka Vuica koja mu je među prvima poželjela dobrodošlicu. "Gospodin Bandić ima jedan od najkompleksnijih rasporeda u zemlji, a uspio je izdvojiti 15-ak minuta da ovdje dođe i na taj način iskaže potporu. I na inozemnim revijama Madonna dođe na 15 minuta i ode", objasnio je PR Grgo Zečić Bandićev rani odlazak.

Jedna od inovacija ovogodišnjeg Fashion.hr je da kreatori sami pozivaju poznate osobe s kojima surađuju, tako je Alku pozvao Ivica Skoko. "I Nataša Kos je moja velika prijateljica, a njene haljinice su mi super. Već sam rezervirala onu crvenu koju je nosila Fani, a od Skoke mi se svidjela jedna s krojem koji stvara guzu. To meni treba jer imam malu guzu kao Madonna, a želim imati kao Beyonce", dodala je Vuica.

"Najviše me oduševilo što je Malina Grahek nakon svih pizdarija izašla na pistu i prošetala se samo tako"

Neven Ciganović, pak, ne dijeli njezino oduševljenje. "Najviše me oduševilo što je Malina Grahek nakon svih pizdarija izašla na pistu i prošetala se samo tako. Hrvatska moda nije na dobrom putu, ona je na stranputici. Crna boja je potvrdila da smo mi Hrvati ziheraši i nećemo srljati u egzibicije. Nisam oduševljen niti najmanje", rekao je Cigi koji se cijelo vrijeme zabavljao i smijao u društvu Snježane Mehun i Marije Cvjetinović koja je, poput njega, došla sa šeširom na glavi. "Očigledno je onda šešir 'must have' ove sezone, a na reviji ih uopće nismo vidjeli. To sve govori", objasnio je Neven koji je najrazdraganiji bio kada je pistom koračala Doris Vrečko. "Vikao sam: 'Izbaci sisu Doris'. Vidjeli smo jednu lošu, nikakvu, a Doris ima što pokazati. Njena umjetna je ipak veća i lakše se zapazi, ova mi je skoro promakla", dodao je.

Nives Celzijus, koja je doletjela samo kako bi podržala svoju prijateljicu, dizajnericu Natašu Kos, ipak ne voli šešire. "Nisam baš modno osviještena. Mene to sve umara, obučem ono što mi se u tom trenutku svidi. Ne trudim se biti ikona stila", rekla je Nives. Natašina kolekcija je bila "najobojanija". To je pripremila za proljeće/ljeto 2010. godine. Zaštitno lice je Fani Stipković, a linija nosi naziv "Sophistiqué".

Crna boja u crna vremena

Ono što se moglo zamijetiti na ovoj "Glamour" večeri jest da se nose ultra kratke haljine, prevladava crna boja, a gola leđa su, barem donekle, otela primat bujnim dekolteima. "Prevladava crna boja u ova crna vremena, a šareni detalji označavaju nadu", objasnili su dečki iz Envy Rooma koji su naglasak stavili na narukvice, ogrlice i remenje, kao ekstenziju njihovim već uobičajenim haljinicama.

Sada predstoje večeri šika i avangarde, a bit će vrlo zanimljivo zaključiti cijelu ovu priču Fashion.hr i napraviti pregled prvih redova kako bi se utvrdilo koji dizajneri i koja publika spada u koju od kategorija. Tko je u hrvatskoj glamurozan već je pokazano, a tko je šik i avangard tek će se pokazati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara