VIDEO Nakon što joj je profesorica rekla da su joj hlačice prekratke, studentica se skinula

VIDEO Nakon što joj je profesorica rekla da su joj hlačice prekratke, studentica se skinula

Screenshot: Facebook

STUDENTICA Letitia Chai sa sveučilišta Cornell skinula se u donje rublje prilikom prezentacije seminara, nakon što ju je profesorica prozvala zbog kratkih hlačica. Letitia se u subotu svukla ispred kolega studenata i profesora tog prestižnog sveučilišta, a kako je rekla na to ju je potaknula profesorica Rebekah Maggor, koja je ranije tog tjedna, tijekom probne prezentacije, rekla da su Letitijine hlačice prekratke za fakultet.

Snimku svlačenja Letitia je objavila na Facebooku, kao i opis razgovora s profesoricom koji mu je prethodio. Kako je rekla, nosila je plavu košulju i odrezane hlačice od trapera.

"Prva stvar koju mi je profesorica rekla bila je: 'To ćeš nositi?' Ona, bijela žena, rekla mi je: 'Hlačice su ti prekratke.' Profesorica mi je rekla, pred cijelom dvoranom, da odvlačim muške poglede sa sadržaja svoje prezentacije na svoje tijelo. Rekla je da šaljem poruku svojom odjećom. Odgovorila sam joj da neću mijenjati svoju odjeću kako bi se ona ili netko drugi osjećao ugodnije", napisala je.

Dodala je da se muški student na razmjeni složio s profesoricom, nakon čega je odlučila napustiti dvoranu. Kasnije je profesorica došla do nje i pitala je što bi njena majka rekla na odjeću koju nosi.

"Moja mama je feministica, profesorica rodnih i seksualnih studija. Njoj ne smetaju moje kratke hlačice", odgovorila je Letitia.

"Ne govorim svojim studentima što da nose, niti im definiram što je prihvatljiva odjeća. Jednostavno ih zamolim da razmisle i donesu svoju odluku", rekla je Maggor za Cornell Sun.

Nakon toga 11 od 14 studenata koji su bili na probnoj prezentaciji objavilo je zajedničko priopćenje u kojem su objasnili da se profesorica krivo izrazila, no da je samo željela naglasiti "važnost profesionalizma u određenim javnim situacijama". Tri studenta koji priopćenje nisu potpisali bili su Letitia, student na razmjeni i student koji tog dana nije bio na nastavi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara