Video: Nečovječni čuvar snimljen kako tuče cirkusku slonicu

Screenshot, video: LiveLeak

NAKON što je otkrivena snimka na kojoj čuvar nemilosrdno i iz zabave tuče i zlostavlja 57-godišnju slonicu Anne, policija je odlučila pokrenuti istragu, objavio je BBC. Video je, u Polebrooku, Northamptonshire, ranije ove godine, snimila grupa za zaštitu životinja Animal Defenders International. Čuvar nesretnu životinju tuče vilama i udara nogama, a bez ikakvog razloga.

Vlasnik Bobby Roberts Super Circusa, koji brine za slonicu, kaže kako je zgrožen i užasnut snimkom - Anne im je dio obitelji već više od 50 godina i više se ne pojavljuje u točkama pred publikom. Njegova je supruga, Moira (72), također šokirana i tužna zlostavljanjem njihove ljubimice. Tvrdi kako nitko nije znao što se događa i žali što čuvara nisu imali priliku predati policiji. Svi se radnici cirkusa slažu da bi čovjek sa snimke bio otpušten i otjeran da nije jednostavno nestao. Obitelj vjeruje da se vratio kući, negdje u Istočnu Europu. 

Po zaprimanju snimke, lokalna je policija, u suradnji s RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) pokrenula zajedničku istragu. "Anneina bi tragična priča mogla pomoći u konačnoj zabrani iskorištavanja divljih životinja za potrebe cirkusa. Vlada već neko vrijeme razmatra donošenje takvog zakona, a ovo je tipičan primjer onoga što te životinje često prolaze", izjavio je Jan Creamer, voditelj Animal Defenders Internationala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara