Video: Nera Stipičević poziva sve da pomognu djeci koja boluju od malignih oboljenja

Foto: Press fotografije

EKIPA filma "Neke druge priče" odlučila je ispričati neku drugu priču i pokrenuti humanitarnu kampanju pod nazivom "Ispričajte neku drugu priču". Humanitarna akcija namijenjena je Strukovnoj udruzi za pomicanje dobrobiti djece "Portić" iz Rijeke, i njihovim korisnicima, djeci oboljeloj od malignih bolesti Dječje bolnice Kantrida. Želja im je prikupiti financijska sredstva koja bi olakšala rad udruge te će se sav prihod prikupljen prodajom ulaznica darovati udruzi.

Akcija traje od 10. veljače do 3. ožujka, a film se može pogledati tijekom cijelog perioda u CineStaru Zagreb te multipleksu Cinestar Rijeka. Tete pričalice volonterke su koje svakodnevno posjećuju djecu u bolnicama i uveseljavaju ih pričanje priča u kojima imaginarni junaci uspijevaju prebroditi sve prepreke i probleme. Time se djecu emocionalno osnažuje da prebrode vlastite teškoće i nastoji im se olakšati boravak u bolnici te umanjiti negativni učinci hospitalizacije budući da to, pogotovo najmanjima, svakako nije ugodno iskustvo.

Svi koji se žele pridružiti kampanji najlakše će to učiniti odlaskom u kino, jer će kupnjom ulaznice za film „Neke druge priče“ pomoći onima kojima je to najviše potrebno – djeci u bolnicama. Inicijativu Teta pričalica pokrenula je Ksenija Vičić u suradnji s Verenom Tibljaš iz Gradske knjižnice - Ogranak Stribor te Filozofskim i Učiteljskim fakultetom i gradskom upravom Grada Rijeke. Glumica Nera Stipičević pozvala je sve da se odazovu ovoj, hvale vrijednoj, humanitarnoj akciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara