VIDEO Povukla je melodija: Kolinda pjevušila božićnu pjesmu

VIDEO Povukla je melodija: Kolinda pjevušila božićnu pjesmu
Screenshot: Index

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je Advent na Prekrižju za sve zainteresirane građane koji će svaki petak i subotu moći obići vilu Prekrižje i vidjeti tradicijske običaje u sklopu najvećeg i najuspješnijeg adventa u Europi.

"Ovim programom nastavljamo otvaranje Ureda Predsjednice Republike građanima, s posebnim veseljem što smo s Gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom grada Zagreba ostvarili uspješnu suradnju i postali dio najljepšeg europskog Adventa", rekla je.

U prigodnom programu otvaranja Adventa na Prekrižju nastupili su zbor Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta, ansambl Lado i ansambl Strauss.

Kad je čula taktove "Narodi nam se", Kolinda je potiho zapjevala.

Rekla je da su ove godine stručnjaci Etnografskog muzeja u Zagrebu pomogli predstaviti izvorne narodne običaje iz cijele Hrvatske "kako bi pod jednim krovom predstavili raznovrsnost i bogatstvo našega narodnog blaga".

Istaknula je da su ponosni na bogatu hrvatsku božićnu tradiciju te da Adventom na Prekrižju žele predstaviti to veliko bogatstvo djeci i mladima kako bi upoznali i zavoljeli tradiciju priprema za Božić.

"Božić je blagdan koji donosi veselje, radost života, zajedništva u dijeljenju dobra. Otvorimo mu srca, posvetimo se jedni drugima, posebno potrebitima, bolesnima i nemoćnima. Ispunimo nečije srce kao najljepši božićni poklon", dodala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara