Video: Slaven Bilić na promociji spota pokazao da je prava bahata diva

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić sinoć je u omiljenom studentskom okupljalištu Roko i Akademija ekskluzivno predstavio spot za navijačku pjesmu "Vatreno ludilo", koju je sam napisao, a žestoke gitarističke rifove izveo zajedno sa svojim bendom Rawbau. "Pjesma 'Vatreno ludilo' idealno opisuje neraskidivu vezu terena i tribine", rekao je Bilić o novoj pjesmi.

Iako je miris roštilja uz nebrojene gajbe pive odavao dojam opuštenog i ugodnog druženja, za predstavnike medija sinoćna se atmosfera ni u kojem slučaju ne bi mogla nazvati "opuštenom", a kamoli "ugodnom".

Novinare su organizatori izrazito loše koordinirali pa je komunikacija između Slavena Bilića i medija bila gotovo nepodnošljiva zbog gužve, odnosno naguravanja. Uz naputak kako nikakva pitanja vezana za nogomet nisu dopuštena, Slaven je u nekoliko navrata odbio odgovarati i na neka postavljena pitanja koja su ocijenjena kao "ne-nogometna", poput "pogađaju li vas više nogometne ili glazbene kritike?".

Kako Biliću postaviti pitanje bez riječi "nogomet"?

Da je Slaven Bilić osjetljiv na svoju genijalnost znaju mnogi, no da je njegova taština veća od njegove nogometne ili glazbene "genijalnosti" shvatilo se sinoć kad je kolutao očima ili ignorirao pitanja koja nisu upućivala na "njegovu novu super pjesmu i(li) spot". Od samog starta bilo je jasno kako je lajt motiv večeri "lud jebe zbunjenog", no da je bilo strogo zabranjeno pitati Slavena išta vezano za nogomet, za Euro 2008., čak i za reprezentaciju, već se "smjelo pričati samo o spotu i pjesmi", nije se očekivalo. Štoviše, pitanja za izbornika Slavena niti u jednom dijelu nisu smjela sadržavati riječ nogomet što je paradoksalno jer je pjesma "Vatreno ludilo" napisana upravo povodom nadolazećeg Europskog nogometnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vatreno ludilo" - promašaj ili prava stvar?

"Pjesma je super, ja sam jako zadovoljan, nadam se da će je prihvatiti ne samo u Hrvatskoj, već u cijelom svijetu, super je pjesma, super je!" ili, pak, "Jako smo uživali snimajući spot i nadam se da vam se sviđa i da će se svidjeti svima", odgovori su koje je Slaven poput papagaja ponavljao prije nego je voditelj večeri "zločesti dečko" Piro "ošinuo" nekoliko štoseva nakon čega se Slaven sa svojim bendom popeo na improvizirani stage i zapjevao navijačku himnu koju su neki domaći glazbeni kritičari prozvali "promašajem". Nakon predstavljanja spota i navijačke pjesme, uslijedile su još dvije pjesme s navijačkom tematikom - "Sto tona srca" i "Od pakla do raja".

Ušminkanim ulazom za "Special guest stars" prodefilirali su Zoran Mamić, Dubravko Šimenc, Robert Prosinečki, Davor Gavran i gradonačelnik Milan Bandić čiji se vozač parkirao nasred pješačkog prelaza, a kasnije bio bahat i tek pod prijetnjom "pauka"  pomaknuo ulašteno vozilo.

Tekst: Lana Vukičević
Foto: Luka Travaš
Video: Tomislav Brdjanović

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara