VIDEO Tuna od čak 230 kilograma zalutala u plićak kod Bibinja, borba s njom trajala dva sata

VIDEO Tuna od čak 230 kilograma zalutala u plićak kod Bibinja, borba s njom trajala dva sata

Screenshot: Facebook

TUNA teška čak 230 kilograma i duga oko 2,20 metara zalutala je u utorak u plićak, a četvorica ribara iz Bibinja ostvarila su san svakog ribolovca i ulovila golemu ribu.

"Najveća tuna koju su uopće dosad ulovili ribari iz Bibinja u Jaz je najvjerojatnije došla za jatom čiflova - cipala", kazao je za Zadarski list Jere Sikirić, poznati ribar iz Bibinja.

Borba ribara i tune u plitkoj uvali Jaz, od Nove obale do Talina, započela je jučer oko 16 sati i trajala je puna dva sata, sve do 18 sati.

"Vratio sam se s posla, ručao i s ostima krenuo na mul na Novoj obali i u plićaku, gdje je more zbog plime bilo oko metra dubine, ugledao ogromnu tunu. Bilo je to za ne povjerovati, kao da sam u 7D kinu, u virtualnom svijetu, a ne na mulu na kojem sam gotovo svaki dan", ispričao je Ante Sikirić.

"Ušao sam u kaić i odmah s ostima gađao u glavu tune, ostao sam bez ostiju, a pukla je i šest metara drvena lanča", dodao je.

Pridružili su mu se Frane Šimunić Gaćo, Marin Šimunić i Ante Kunce, koji nisu ni u jednim trenu pomislili na odustajanje.

Mnoštvo mještana došlo je na Taline vidjeti trofejnu tunu i fotkati se s njim. Veliki dio mesa je odmah podijeljen, a dio je završio na gradelama. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara