VIDEO Uhićena manekenka koja je u Saudijskoj Arabiji nosila minicu: "Ne zaslužuje živjeti ovdje"

VIDEO Uhićena manekenka koja je u Saudijskoj Arabiji nosila minicu: "Ne zaslužuje živjeti ovdje"

Screenshot: Twitter

DJEVOJKA koja je snimljena kako nosi minicu i kratku majicu u Saudijskoj Arabiji uhićena je. Manekenka o kojoj se zna tek da se zove Khulood izazvala je žestoke rasprave na društvenim mrežama nakon što se pojavio video u kojem šeće povijesnom utvrdom Ushaiqer odjevena u kratku suknju, kratku majicu i tenisice.

Policija u Rijadu izdala je nalog za njenim uhićenjem, a nekoliko korisnika Twittera u ponedjeljak je objavilo da je djevojka uhićena zbog "nepoštivanja i kršenja učenja islama".

Saudijska državna televizija izvijestila je da je djevojka uhićena zbog nedoličnog odijevanja.

Od žena u Saudijskoj Arabiji, bez obzira na to jesu li strankinje ili domaće, očekuje se da nose abaje, široke ogrtače koji se nose preko odjeće. Osim toga, lice moraju prekriti crnim velom. Saudijske vlasti naložile su uhićenje manekenke koja je na snimci prošetala napuštenom povijesnom utvrdom u Ushaiageru, selu sjeverno od Rijada u regiji Najd, iz koje potječu najkonzervativnije obitelji Saudijske Arabije. Snimka je izazvala nemilosrdne komentare na društvenim mrežama.

"Ljudi koji ne poštuju pravila kraljevstva ne zaslužuju živjeti u njemu" i "Ovo nije njena osobna sloboda. Očito je da je željela provocirati i kršiti pravila, sad mora biti kažnjena", samo su neki od komentara. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara