Vidovec: Skuhana najveća sarma na svijetu

U SKLOPU tradicionalne "Zeljarijade", u Vidovcu blizu Varaždina pripremljena je najveća sarma na svijetu, dugačka 400 metara, koju su skuhali kuhari varaždinskog hotela "Turist", restorana "Zlatna guska", kuhari iz Umaga, Pule i Zagreba, te učenici varaždinske Gospodarske škole.

Kuhanje je nadzirao šef "Turistove" kuhinje Damir Crleni, koji je prije tjedan dana na natjecanju hrvatskih kuhara u Opatiji osvojio titulu zlatnoga hrvatskog kuhara.

Za najveću sarmu na svijetu bilo je potrebno 1,2 tone poznatoga varaždinskog zelja, koje je darovala varaždinska "Prehrana", 300 kg svježeg mesa, 30 kg riže, 50 kg kobasica, po 30 kg suhih rebara i pečenog hamburbera, 400 jaja, tri kg mljevene crvene paprike, šest kg Vegete, tri kg češnjaka i 300 vrećica "Podravkinog" Fanta.

Sarma se kuhala osam sati u posebnoj posudi i na posebnim plinskim plamenicima koje su izradili stručnjaci varaždinskog "Termoplina".

Po riječima "zlatnog" kuhara Damira Crlenog, vidovečka sarma nije ušla u Guinessovu knjigu rekorda jer bi za prijavu i "papire" trebalo skupiti 50.000 kuna.

To bi se trebalo riješiti iduće godine, a do tada će kao najveća sarma na svijetu u Guinessovoj knjizi rekorda biti upisana ona od 230 metara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara