Više od 170 godina svaka kraljevska mladenka mora imati cvijet mirte u buketu, i to zbog jedne žene

Više od 170 godina svaka kraljevska mladenka mora imati cvijet mirte u buketu, i to zbog jedne žene

Foto: Wenn/Getty Images/Guliver Image

POSTOJI gomila pravila koja članovi britanske kraljevske obitelji moraju poštovati, a među tim pravilima je i gomila zabrana.

Iako se o tim pravilima već dugo govori, posljednjih dana najviše je pozornosti privuklo pravilo da svaka kraljevska mladenka u svom vjenčanom buketu mora imati cvijet biljke mirta. Zašto? Ta tradicija traje od 1840. godine, a pokrenula ju je kraljica Victoria. 

Njoj je taj cvijet poklonila baka njenog supruga princa Alberta, a ona ga je donijela sa sobom u Veliku Britaniju i posadila u vrt ispred ladanjske kuće Osborne. Njezin buket sastojao se upravo od tog cvijeća, a nakon nje to je pravilo prihvatila svaka kraljevska nevjesta. Također, smatra se da cvijet mirte označava ljubav, brak i plodnost pa je to popularan cvijet među mnogim mladenkama. 

I Meghan Markle je imala upravo taj cvijet u svom vjenčanom buketu.

Embed from Getty Images

Osim što ne smiju birati cvijeće za svoje bukete, članovi kraljevske obitelji imaju još mnoštvo čudnih pravila i zabrana koje moraju poštovati. Jedno od čudnijih je - igranje Monopolyja. Da, dobro ste pročitali. Princ Andrew je tijekom jednog posjeta Leedsu za britanski Telegraph priznao da članovi kraljevske obitelji ne smiju igrati Monopoly. "Ne smijemo igrati Monopoly doma. Postane prežestoko", rekao je Andrew (i nije se šalio).

Osim igrajući Monopoly, članovi kraljevske obitelji ne smiju vrijeme trošiti na društvenim mrežama pa je upravo zbog toga Meghan Markle morala obrisati sve svoje profile prije udaje za princa Harryja. Također, Meghan, Kate i ostale članice britanskog plemstva moraju izbjegavati žarke boje kad je o lakovima za nokte riječ, a isto tako ne smiju nositi haljine bez najlonki.

Jednom kad službeno postanu članovi britanskog dvora, ne smiju ni potpisivati autograme te fotkati selfieje s fanovima. Ta pravila zasad su ipak nekoliko puta prekršile i Meghan i Kate - Meghan se potpisala u knjigu s autogramima jednoj djevojčici dok je još bila zaručena za Harryja, a Kate je viđena kako pozira za selfie s jednim fanom.

Također, ne smiju iznositi svoje političke stavove, ali i moraju izbjegavati jedenje školjki i slabo pečenog mesa - kako se ne bi otrovali. Za kraljevskim ručkom, svi mogu početi jesti tek kad počne jesti i kraljica Elizabeta, a kad ona završi s jelom, prestati jesti moraju svi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara