"Vitez tame" uvjerljiv pobjednik ovogodišnjeg Scream Awardsa

TREĆA po redu dodjela Horror Oscara, u originalu "Scream Awards", ponovno je bila organizirana u Los Angelesu u Greek Theatreu gdje su poklonici dobre fikcije, lažne krvi i superheroja još jednom uživali u slavlju horora, SF i fantasy filmova. Kroz dodjelu su ih vodili domaćini Rose McGowan, Marley Shelton i Rosario Dawson, sve poznata lica Spike TV-a na kojemu se od prve godine prikazuje dodjela. Ove je godine najveću pozornost privukao film "The Dark Knight" u kojem Jokera glumi sjajni, ali nažalost pokojni Heath Ledger čiju iznenadnu smrt svijet još dugo neće oplakati.

Ultimativni "vrišteći" film

Film redatelja Christophera Nolana, "The Dark Knight", proglašen je "Ultimativnim 'vrištećim' filmom", a pored toga osvojio je još nevjerojatnih 11 nagrada među kojima i za najbolji nastavak filma, najbolju knjigu, najboljeg redatelja, najboljeg superheroja (Christian Bale za ulogu Batmana), najboljeg nitkova (Heath Ledger za ulogu Jokera), najboljeg glumca u fantastičnom filmu (Heath Ledger) ili najbolju rečenicu u filmu koja je opet vezana uz Heatha Ledgera. "I believe whatever doesn't kill you makes you stranger", u prijevodu - "Sve što te ne ubije čini te čudnijim".

Najboljim fantasy filmom proglašen je "Hellboy II: The Golden Army",  najjačim hororcem "Sweeney Todd: The Demon Barber", a nagradu za najbolji SF film ove je godine odnio "Iron Man". "Dexter" je dobio nagradu za najbolji TV show, a najboljim remakeom proglašen je film "Halloween". Glumac Johnny Deep dobio je "Vrisak" za glavnu ulogu u horroru "Sweeney Todd", Robert Downey Jr. za glavnu ulogu u SF-u "Iron Man", Angelina Jolie za glavnu ulogu u fantasy filmu "Wanted", Liv Tyler za glavnu ulogu u filmu "The Strangers", te Milla Jovovich za glavnu ulogu u SF filmu "Resident Evil: Extinction". Od svih glavnih i nagrađenih glumaca te glumica jedino se na dodjeli nije pojavila Angelina Jolie. Čini se kako sirota Angie zadnjih dana ima previše posla sa žutim tiskom jer s naslovnica ne silaze intimni detalji iz njezinog i Bradovog života.

Kategorija Scream Awardsa "Nezaboravna sakaćenost"

Zabave radi, organizatori Scream Awardsa su odlučili dodijeliti nagradu u posebnoj kategoriji - "Nezaboravna sakaćenost", a ove je godine tu nagradu dobio Bitten by Vagina with the Teeth u filmu "Teeth".

Crvenim tepihom prošetali su: Kate Beckinsale, Kristen Bell, Rosario Dawson, Milla Jovovich, Stan Lee, the Osbournes, AnnaLynne McCord, Seth Rogen, Winona Ryder i Liv Tyler. Nagradu za poseban doprinos u filmovima horror, SF i fantasy žanra dobili su Sir Anthony Hopkins i filmaši Tim Burton te ikona horrora Wes Craven. Na dodjeli je nastupio glazbeni sastav Smashing Pumpkins te pop zvijezda Kerli, a tamo su bili i Marilyn Manson koji je došao u društvu svog basiste Twiggyja Ramireza. Za vrijeme šetnje i naslikavanja po crvenom tepihu, Manson je bio upitan za mišljenje o kontroverznoj potpredsjedničkoj kandidatkinji Sarah Palin, na što je kratko i jasno odgovorio: "S njom nikad nisam spavao, niti bih ikad spavao. Uostalom, baš me briga za Aljasku. Sarah Palin je horror!".

L.V.
Foto: Guliver/Getty Images

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara