Vjetnamac i Korejka vjenčali se nakon 31 godine čekanja

VIJETNAMAC i žena iz Sjeverne Koreje vjenčali su se nakon 31 godine čekanja, koliko im je komunistička Koreja zabranjivala brak, objavio je radio Tajvan.

Radio prenosi kako je Phan Ao-kang iz Vijetnama otišao studirati u Sjevernu Koreju, gdje je upoznao Lee Yong-hui, radnicu u kemijskoj tvrtki. Phan je tada imao 22, a Lee 23 godine.

Budući da je Koreja svojim stanovnicima zabranjivala brak sa strancima, svi su ih nagovarali da prekinu vezu dok ne bude kasno, prenosi radio.

No, par to nije poslušao, pa se dva-tri puta mjesečno tajno sastajao.

Koncem 1972. godine, Fhan je završio fakultet i vratio se u Vijetnam. Otada se dopisivao s Lee i idući ju je put vidio tek 1976., kada je poslovno doputovao u Koreju.

Nadajući se da će dobiti odobrenje za brak, obratio se vijetnamskom predsjedniku Tran Duc Luongu zamolivši ga da o tome porazgovara s korejskim vođom Kim Jong-ilom. No, Kim je brak odobrio tek u kolovozu ove godine i dopustio Lee da otputuje u Vijetnam na vjenčanje.

Lee i Phan vjenčali su se 13. prosinca ove godine u Hanoju pred oko tisuću prijatelja i rodbine. Njemu je sada 53, a njoj 54 godine. Sretan je par na taj trenutak čekao točno 31 godinu i pet mjeseci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara