Vlak smrti kroz Raj i Pakao glavna atrakcija biblijskog Disneylanda

UKOLIKO ste oduvijek željeli ručati u Babilonskoj kuli, a nakon toga posjetiti Noinu arku "originalne veličine" i sa svim putnicima na broju ili, pak,  pogledati multimedijalni prikaz konačne bitke između Dobra i Zla, želje bi vam se mogle uskoro ostvariti jer se u Njemačkoj planira gradnja svojevrsnog biblijskog Disneylanda, tematskog parka naziva "Genesis" (Postanak).

Vjerski sadržaji protezat će se terenom većim od sedamdeset nogometnih igrališta

Gradnju planira švicarska grupa evangelističkih kršćana, a otvaranje tematskog parka na jednoj od odabranih lokacija u Njemačkoj planira se 2012. godine. Park će sadržavati četrdesetak biblijskih atrakcija, rasprostranjenih na prostoru veličine sedamdesetak nogometnih igrališta, a u središnjem dijelu će biti smještena Noina arka dugačka 150 metara i u potpunosti okružena vodom. Park će sadržavati i dva "vlaka smrti" - popularna "roller coastera", od kojih će jedan putnicima dočaravati trenutke neposredno prije te tijekom Velikog potopa, a drugi će pokušati prikazati konačan izgled Pakla i Raja onakvima kakvim ih Biblija zamišlja. Također će se moći vidjeti i minijaturna replika izraelskog i rimskog amfiteatra, koji bi trebali biti identični onima iz doba nastanka Biblije.

Šoping centar smješten u mini Jeruzalemu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Restorani će biti smješteni u Gradu proroka Enoka, prvog sina najzločestijeg brata Biblije, Kaina, Babilonskom tornju i pustinjskom šatoru Starog zavjeta, a kako ni jedan zapadni izum ne može bez šoping centra, imat će ga i ovaj biblijski, a bit će smješten u replici Jeruzalema kakav je bio u Isusovo vrijeme.

Biblijski park vrijedan je vrtoglavih 120 milijuna eura

"Naš je cilj da Bibliju približimo modernom čovjeku, na interesantan i interaktivan način. Pružit ćemo im priliku da na moderan način osjete najveću ljubav na svijetu ikad viđenu - ljubav našeg Stvoritelja Isusa Krista", objavila je internet stranica vjerskih entuzijasta i autora ovog projekta.  Izgradnja parka koštat će vrtoglavih 120 milijuna eura, a začetnici ove pomalo neobične, ali svakako originalne ideje, već imaju ponude investitora. Detalji projekta trebali bi biti poznati do kraja ove godine, kad se očekuje i "padanje" kamena temeljca, te početak "vjerskih" radova.

V.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara