Vodeći holivudski agent zahtijeva opći bojkot Mela Gibsona

ARI EMANUEL, jedan od vodećih holivudskih agenata, dao je javnu izjavu kojom poziva sve filmske studije i tvrtke u Los Angelesu da otkažu svaki oblik suradnje s popularnim i "Oscarom" ovjenčanim glumcem i režiserom Melom Gibsonom.

"U doba eskalacije napetosti u svijetu, industrija zabave ne smije stajati skrštenih ruku i dozvoliti da se Mel Gibson izvuče s tako tragično potpaljivačkim izjavama", rekao je Emanuel.

Emanuel se osvrnuo na incident od petka ujutro, kada je Gibson uhićen zbog vožnje u pijanom stanju i prilikom čega je optužio Židove za izazivanje ratova po svijetu.

Takve Gibsonove riječi su u Hollywoodu, čijim studijima dominiraju Židovi, protumačene kao potvrda nagađanja da slavni glumac duboko u sebi gaji antisemitske stavove. Takva nagađanja su postala aktualna za vrijeme snimanja i premijere filma "Pasija", kojeg su mnogi židovski krugovi u Hollywoodu optužili da eksploatira drevne antisemitske predrasude o Židovima kao ubojicama Krista.

U to doba se otkrilo da je Hutton Gibson, glumčev otac, gorljivi poricatelj Holokausta, a Mel se odbio ograditi od tih stavova.

Stoga i ne iznenađuje da je u Hollywoodu široko rasprostranjeno mišljenje kako bi incident u petak ujutro mogao označiti početak kraja Gibsonove karijere.  U tom smislu je karakteristična izjava Michaela Levinea, bivšeg glasnogovornika Michaela Jacksona i Charltona Hestona, koji je incident opisao kao "nuklearnu katastrofu" za Gibsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu su u javnost izašli dodatni detalji koji se vezuju uz incident u Malibuu.

Tako je web-stranica "The Smoking Gun" objavila policijsku fotografiju Gibsona snimljenu nakon privođenja, dok kolumnistica Nikki Finke, pozivajući se na izvore iz Gibsonovog kruga najbližih prijatelja, tvrdi kako su mu policajci spasili život, jer je te noći "bio na rubu samoubojstva".

Navodno je Gibson, prošlog tjedna shvatio da gubi dugogodišnju bitku s alkoholizmom, odnosno da se nakon godina uzdržavanja ponovno vratio piću. To ga je saznanje slomilo, pa je sjeo za volan u namjeri da sve okonča na najspektakularniji mogući način. "Da ga nisu uhitili, namjerno bi se zaletio u najbliži stup", tvrdi neimenovani izvor.

Drugi, pak, izvori tvrde da je Gibson prijašnjih godina nekoliko puta bio uhićen zbog vožnje u pijanom stanju, ali da je šerifov ured Los Angelesa cijeli slučaj zataškao, s obzirom da ih je glumac potpomagao financijskim donacijama u svrhu nabavke suvremene opreme i brige za obitelji zamjenika poginulih na dužnosti.

Danas je, pak, Alan Nierob, Gibsonov glasnogovornik, potvrdio kako se glumac "bori za svoj život" te je smješten u posebnu kliniku za odvikavanje.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara