Vodeći sound system festival se vraća u Hrvatsku: Outlook u pulskoj areni otvara najmlađi sin Boba Marleya

Vodeći sound system festival se vraća u Hrvatsku: Outlook u pulskoj areni otvara najmlađi sin Boba Marleya

Foto: Press

OUTLOOK festival, jedan od vodećih svjetskih festivala bass glazbe i sound system kulture, već se deveto ljeto vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i od 31. kolovoza do 4. rujna dovodi mnogobrojne izvođače koji spadaju u sam vrh dub, reggae, hip-hop, drum‘n’bass, garage, dubstep, house i srodne glazbene scene.

Koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni 31. kolovoza koncert će ove godine otvoriti Damian ‘JR. GONG’ Marley- najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya.Nakon prošlogodišnjih nezaboravnih sedam sati glazbe uz 40 izvođača i koncert r’n’b dive Lauryn Hill iz 2014., ljubitelji dobrog bassa ove će godine uživati u izvedbama vrlo uspješnog reggae i dancehall glazbenika koji nastupa još od svoje 13 godine. Samoproglašeni "Duhovni Revolucionar ', Damian je radio marljivo tijekom svoje karijere kako bi izgradio vlastitu nišu u povijesti glazbe i dao novu perspektivu na Marleyevu ostavštinu za 21. stoljeće. Poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i suradnjama s drugim glazbenicima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hilla, Skrillexa.

Damian je bio član super-grupe SuperHeavy zajedno s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa. U povijesnom pulskom amfiteatru Damienu će se pridružiti još niz posebnih gostiju.

Publiku u Areni za nastup Damiana Marleya zagrijavat će Iration Steppas, jedan od vodećih dub soundsystema u svijetu, koji su postali međunarodno priznati po posebnoj atmosferi i stilu koje njeguju na nastupima. Zagrebačka publika ih je imala priliku po prvi put čuti upravo na službenom zagrijavanju za Outlook festival, u suradnji sa Seasplash festivalom, 7. svibnja, u klubu Sirup.

Kada bi spojili glazbu iz Tarantinovih filmova, Ennia Morriconea i A Tribe Called Quest nastao bi trio ASM, trio čiju je glazbu najlakše opisati kao intelektualni hip-hop s funk primjesama i teatralnim nastupima. Upravo u Puli predstavit će svoj zadnji, hvaljeni album ”The Jade Amulet”. Na tragu hip-hopa, ali onog uličnog je i Slum Village utjecajni trio iz Detroita. Ova četiri nastupa u pulskoj Areni uvest će publiku u još jedno veliko slavlje bass glazbe i soundsystem kulture na tvrđavi Punta Christo.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice za Outlook Arenu po cijeni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.

Za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova omogućene su povoljnije festivalske ulaznice po cijeni od 850kn, koje su u ovom trenutku rasprodane, ali bi od idućeg tjedna ostatak festivalskih karata mogao ponovno biti u prodaji (koncert u Areni nije rasprodan te se karte još uvijek mogu kupiti).

Sve informacije o Outlook festivalu pronađite ovdje:
www.outlookfestival.com
www.twitter.com/OutlookFestival
www.facebook.com/outlookfestival
www.youtube.com/outlookfestival
www.soundcloud.com/outlookfestival
www.mixcloud.com/outlookfestival
www.instagram.com/outlookfestival

Službeni Facebook event pronađite ovdje:
http://www.facebook.com/events/773175052766638/

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?