Vraća se nakon 15 godina: Prva pjesma mlade hrvatske glazbenice je genijalna

Vraća se nakon 15 godina: Prva pjesma mlade hrvatske glazbenice je genijalna
Foto: Senja Vild

IZ "MRAKA" u kojem se skrivala punih 15 godina, vraća se mlada, ali nesumnjivo jaka snaga hrvatske glazbene scene. Ako ste te 2004. godine barem povremeno gledali televiziju, nije vam promakao drugi izbor za dječju pjesmu Eurovizije. Godinu nakon povijesnog Dine Jelusića, osvojila nas je sitna, ali vokalno senzacionalna, devetogodišnja Nika Turković.

Vrlo odraslo i hrabro predstavljala je Hrvatsku u Norveškoj i osvojila visoko 3. mjesto. Nika već tada dokazuje svoju ambiciju pa snima i svoj prvi album te surađuje s velikim glazbenicima kao što su Tony Cetinski i Oliver Dragojević.

Danas Nika ima 24 godine i s tako velikom pričom iza sebe, svojim novim singlom “U mraku” okreće novu stranicu u karijeri.

Život u Londonu i pohađanje Instituta za modernu glazbu (ICMP), gdje je godinama pisala svoje tekstove na engleskom jeziku, u njoj su budili radoznalost kako bi njezina glazba zvučala na hrvatskom i kada bi bilo najbolje vrijeme za povratak na scenu. Tako prije nepunih godinu dana nastaje "U mraku", zvuk i produkcija koji ne podsjećaju na ništa već viđeno u hrvatskoj glazbi i lirika koja vodi u jedan potpuno drugačiji svemir.

"Pjesmu sam napisala na klaviru i tada je imala sasvim drugačiji sound. No onda sam ju dala u ruke Ivanu Pešutu koji je od nje napravio kompletnu magiju i pretočio svaku moju emociju u neki zvuk. Tada sam znala da imamo nešto posebno", ispričala je Nika o novoj pjesmi.

Za singl je snimljen i prateći spot koji potpisuje produkcija Sestrice, već dobro znani dvojac koji čine redatelj Luka Sepčić i producentica Ana Badurina.

"Kako bi projekt u mojoj glavi bio savršen, znala sam da trebam okupiti ‘dream team’. On je naravno uključivao Sestrice, jer su Ana i Luka, bez puno riječi, znali točno što ja želim. Doduše, oni su i jedini na domaćoj sceni kojima bih povjerila tako važnu stvar kao što je snimanje mog prvog spota za moj prvi singl. Filip Tot je kao dio tima ovdje odradio savršen posao, dok je Maida Srabović posložila sve moje snove u cjelinu. Viktorija Knezić je napravila set iz filma, dok je Luka Kuzmanić donio potpuno novu dimenziju cijelom vizualu i mislim da će vam biti jasno zašto smo odabrali baš njega", rekla je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara