Wyclef Jean postao amabasador Haitija

Predsjednik Haitija Rene Preval postavio je Jeana na ovu funkciju u nadi da će pjevač uspjeti povećati interes stranih investitora i inozemnih turista za Haiti, kojeg posljednjih godina potresa nasilje i građanski nemiri.

"Volio bih kad bismo mogli imati nekoliko Wyclefa kao ambasadore jer mislim da bi ova zemlja od tog imala puno koristi", izjavio je ministar vanjskih poslova Renald Clerisme za Reuters i dodao kako je Wyclef Jean inspiracija i uzor mnogim mladim Haićanima.

Wyclef je rođen u gradu Croix-des-Bouquets na Haitiju, ali se kao devetogodišnji dječak s obitelji preselio u New York. U New Yorku je s prijateljima Lauryn Hill i Pras Michaelsom oformio grupu The Fugees koja ih je pretvorila u međunarodne zvijezde.

Usprkos tome uvijek je održavao veze s Haitijem. Vodio je žestoku kampanju da američki kongres uvede trgovinski zakon koji bi pomogao razvoju tekstilne industrije na Haitiju, što je na kraju i postigao.

Čak se pričalo kako bi mogao biti izglasan za idućeg predsjednika te zemlje, u čemu bi vjerojatno imao potporu ogromne većine stanovništva ako se ikad odluči kandidirati.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara