Za posjedovanje kokaina i vožnju u pijanom stanju Lindsay Lohan dobila dan zatvora

Za posjedovanje kokaina i vožnju u pijanom stanju Lindsay Lohan dobila dan zatvora

KALIFORNIJSKO pravosuđe je još jednom pokazalo kako se po svojoj blagonaklonosti može mjeriti s hrvatskim, barem ako su pitanju slavne ličnosti kao što je Lindsay Lohan.

Prvo je losanđelesko tužiteljstvo protiv 21-godišnje glumice danas podnijelo ukupno sedam točaka optužnice za djela koja se tiču incidenata vožnje u pijanom stanju 28. svibnja i 24. srpnja ove godine, a koja su u tom dokumentu navedena kao prekršaji, a ne kaznena djela.

Djela za koje je Lohan optužena su: vožnja u pijanom stanju, vožnja s iznad zakonski ograničene količine alkohola u krvi, vožnja pod utjecajem kokaina, posjedovanje kokaina.

Za nijedno od tih djela nisu predviđene teške zatvorske kazne, a tužiteljstvo očito smatra da nema dokaza za progon na osnovu pokušaja ubojstva, otmice, protupravnog oduzimanja vozila, ugrožavanja sigurnosti u prometu, nanošenja teške tjelesne ozljede i drugih kaznenih djela koja su se spominjala povodom incidenta 24. sprnja 2007. godine.

Tada je Lohan, nedugo nakon izlaska iz rehabilitacijskog centra, na jednoj zabavi počela očijukati s momkom svoje asistentice. Dvije žene su se posvađale što je rezultiralo automobilskom jurnjavom koja je završila na parkiralištu policijske postaje u Santa Monici gdje su asistentica i njena majka pronašle utočište od pomahnitale Lindsay Lohan. Na istom parkiralištu su policajci, navodno, uperili pištolje na Lohan, uvjerene da je riječ o bezumnom ubojici spremnom na sve.

Izvori iz losanđeleskog tužiteljstva tvrde da se nije išlo na kazneni progon zato što je "bilo problemom s izvođenjem dokaza" koji se tiču posjedovanja kokaina, odnosno da je bila riječ o "beznačajnoj količini".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti izvori navode da je tužiteljstvo vodilo računa o "životnim okolnostima" optuženice, odnosno da je dva ista djela počinila u tako kratkom roku. "To ne bi učinila da nema ozbiljan problem ovisnosti", odnosno "da nije u potpunosti odgovorna za svoje postupke". Isti izvori navode da je tužiteljstvo uzelo u obzir da Lohan odlazi u centre u odvikavanje, te da se "stvarno namjerava izliječiti".

Lohan je, suočena s ovako "strogim" pravosuđem ipak "poklekla" i pristala na sporazum o priznanju krivnje u zamjenu za kojeg će dobiti blagu kaznu.

Sud je tako iskoristio diskrecijsko pravo i minimalna četiri dana zatvora za prekršaj snizio na samo jedan, kojeg će glumica morati odležati po vlastitom izboru do 18. siječnja 2007. godine.

Uz to ide i 10 dana "društveno korisnog rada", te uvjetna kazna s rokom kušnje od tri godine, te za 18 mjeseci mora pohađati tečaj o štetnosti alkohola.

Također joj je zapovijeđeno da ode u centar za odvikivanje, a ta odredba presude bi se mogla izvršiti njenim ostankom u centru za odvikavanje u Utahu. U zatvor neće ići ako do 18. siječnja dokaže da se "očistila", a presudom joj je zabranjeno druženje "s osobama koje konzumiraju protuzakonite supstance".

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara