Zaboravite filmove o Jamesu Bondu - u špijunskom životu nema ništa glamurozno

Zaboravite filmove o Jamesu Bondu - u špijunskom životu nema ništa glamurozno

ČETIRI pripadnika izraelske špijunske službe Shin Bet otvorila su blog na kojem prepričavaju svoje svakodnevne dogodovštine, a čitatelji su ostali prilično razočarani nedostatkom glamura u špijunskom životu.

Tako je Shin Betovim špijunima koji rade u tehničkom odjelu organizacije glavna briga kad će dobiti veću plaću i kako što prije otići kući ne bi li se igrali sa svojom djecom, piše Associated Press.

Četvero blogera, među kojima je i jedna žena, predstavljaju se slovima hebrejske abecede N, A, Y i H. Tako bloger koji se potpisuje kao Y čitatelje uvjerava da svakog dana dolazi kući prije 18:30, a plaća mu nije ništa lošija nego u ostalim tvrtkama koje se bave naprednom tehnologijom.

"Radimo na nekim stvarima o kojima ne smijem pričati ni svome mužu", piše H, ali dodaje kako ionako "ne vole kod kuće raspravljati o poslu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je blog samo dio kampanje, pokrenute 2006. godine, kojom je Shin Bet odlučio odbaciti imidž tajnovitosti kako bi privukao nove radnike. No, brojni su surferi ostali razočarani prikazanim.

"Možda sam gledala previše filmova o Jamesu Bondu, ali ovo sve zvuči tako sivo i lišeno ikakvog šarma", piše posjetiteljica njihovog bloga koja se predstavlja kao Brandy.

J.C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara