Zabranjeni tragovi Španjolske na stražnjici

ŠPANJOLCI su zabranili prikazivanje fotografije iz španjolske turističke kampanje, koja prikazuje lijepo građenu ženu s bijelim "tragovima Španjolske" na stražnjici koju su ljetos od sunca štitile samo tanga gaćice.

Španjolski turistički savez ipak je samo privremeno zabranio prikazivanje fotografije nakon prosvjeda aktivistica za prava žena, koje su reklamu nazvale seksističkom.

Glasnogovornica Turespana izjavila je da su kontaktirali sa glavnom feminističkom grupom u Španjolskoj, te kako oni nisu imali ništa protiv uključivanja takve fotografije u kampanju "Tragovi Španjolske", ali ostale ženske grupe nisu bile impresionirane takvim predstavljanjem turizma.

"To je jadno, i čini se da se vraćamo natrag u prošlost kada su žene bile diskriminirane", izjavila je Micaela Navarro, članica opozicijske Socijalističke stranke.

Ova turistička kampanja već je lansirana na europskom tržištu sa serijom različitih fotografija.

Zanimljivo je da ostale fotografije "prolaze"  kod feministica, a ni muškarci se ne žale na fotografiju koja prikazuje zanimljivu pozadinu nabildanog Španjolca.Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ipak, vjerujemo kako bi naslovna fotografija lakše rasprodala španjolske turističke destinacije, nego ova fotografija:

>>Ostale fotografije kampanje "Tragovi Španjolske" možete pogledati OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara