ZAGOVORNIK EUTANAZIJE NAPISAO "VODIČ ZA DOBRU SMRT"

Inspiriran raznim vodičima, zagovornik prava na smrt sastavio je "Vodič za dobru smrt" koji sadrži popis organizacija koje pomažu ljudima da okončaju svoj život kao i relevantne zakone u cijelom svijetu.

Eutanazija je bila tema uzavrele rasprave u Britaniji nakon nekoliko slučajeva prošle godine kada su bolesni Britanci putovali u druge zemlje kako bi im se pomoglo da izvrše samoubojstvo.

"Bio sam u pubu, večerao i ugledao policu punu vodiča - 'Vodič za dobre hotele', 'Vodič za dobre restorane' i tako dalje - i tada sam pomislio: to nam treba", rekao je Derek Humphry.

"To je knjiga podataka za inteligentne ljude koji žele donijeti odluku o svojoj smrti", izjavio je Humphry, bivši novinar Sunday Timesa.

Humphry je napisao nekoliko knjiga o eutanaziji, uključujući vodič iz 1991. "Final Exit" u kojem detaljno piše o tome kako okončati život, a koji je prodan u više od milijun primjeraka i uključuje poglavlja o samoizgladnjivanju i bizarnim načinima smrti.

Švicarska, Nizozemska i Belgija imaju zakon o eutanaziji, a pomoć pri samoubojstvu dozvoljen je i u američkoj državi Oregon od 1998.

(Hina) xkga ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara