Zagrebačka norijada kao Love Parade

MATURANTI su se u 11:00 okupili na Trgu bana Jelačića, u podne je kamion s razglasom i dva DJ-a krenu Savskom prema Jarunu, a iza njega kilometarska kolona maturanata.

Kad se gradske vlasti malo potrude, onda Norijada ne ispadne hrpa brašnastih incidenata nego pravi spektakl od kojeg bi se dalo napraviti i turističku atrakciji.

Zagreb je 20. svibnja izgledao kao da se Love Parade iz Berlina preselio u Hrvatsku. Naravno, "partijanera" je bilo manje, ali su zato bili mlađi, a onih ženskog spola ne bi se postidjele ni modne piste. Zagrebačke maturantice, u što se možete uvjeriti na fotkama, su veri veri seksi. I to toliko da čovjek, kad ih vidi, poželi granicu punoljetnosti spustiti koju godinu.

Sve te seksi maturantice i njihove muške kolege orgijali su sat vremena po Trgu, a nakon toga su, prateći kamion s razglasom iz kojeg je uglavnom peglao techno, Ilicom, Frankopanskom pa Savskom krenuli put Jaruna tvoreći šarenu kolonu dugu kilometar – dva.

Ponašanje maturanata ove godine moramo pohvaliti. Osim par sporadičnih incidenata, izostalo je zasipanje prolaznika brašnom, kupanje po fontana i slične pubertetske kerefeke. Ekipa se jednostavno došla na Trg izvrsno zabaviti i proslaviti dan koji im je, barem zasad, jedan od bitnijih u životu.

Naravno, alkohola je bilo, ali nismo vidjeli nikog tko je pretjerao, kog su nosili okolo ili zbog koga bi prateća kola Hitne trebala krenuti u akciju. Da li će tako biti i do kraja dana, saznat ćemo, ali sudeći prema svemu viđenom, većih incidenata ne bi trebalo biti.

Zato, još jednom, pohvale maturantima na ponašanju i Gradu na odličnoj organizaciji.

Opsežnu galeriju fotografija sa zagrebačke Norijade možete vidjeti na Indexovom Nightlifeu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara