Zagrebački policajac heroj nagrađen s 18.000 kuna, sve dao u dobrotvorne svrhe

Zagrebački policajac heroj nagrađen s 18.000 kuna, sve dao u dobrotvorne svrhe
Foto: mup.gov.hr

ZAGREBAČKI policajac Duje Podrug proglašen je policajcem godine nakon što je svojom herojskom reakcijom spriječio razbojnike da otuđe novac iz poslovnice jedne banke na Črnomercu. Novčanu nagradu koju je zbog toga dobio, u iznosu od 18 tisuća kuna, u cijelosti je donirao potrebitima. 

Podrug se tijekom pljačke slučajno, u civilu, zatekao u banci te je skočio na pljačkaše. Premda je bio naoružan, nije upotrijebio pištolj nego je pljačkaše napao golim rukama i nogama i izgurao ih iz poslovnice. Dok su pljačkaši bježali, Duje Podrug trčao je za njima i pucao u zrak, ali se nisu zaustavili. Jednoga od njih je sustigao, bacio se na njega i uspio mu staviti lisice.

Zbog svoje hrabrosti i požrtvovnosti dobio je novčanu nagradu od 18 tisuća kuna, a kako je već ranije obećao, novac je donirao u dobrotvorne svrhe. Na internetskoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova navedeno je da je cjelokupan iznos poklonio braniteljskom društvu sportske rekreacije Omega Zagreb, Autonomnoj ženskoj kući u Zagrebu i župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara