Zagrepčani u čudu gledali što radi dečko u tramvaju: "Je li platio kartu za to?"

Zagrepčani u čudu gledali što radi dečko u tramvaju: "Je li platio kartu za to?"
Foto: Ljiljana Vučković

ZAGREPČANE koji su se danas vozili u tramvaju broj sedam na relaciji Savski most-Dubec zatekao je neobičan prizor. 

Jedan je mladić u odijelu ušao u tramvaj, postavio klupu i stolicu, izvadio knjigu iz povijesti i počeo učiti. 

Fotku je jedna putnica iz tramvaja objavila u grupi Zakaj volim Zagreb, a ekipa se odmah počela raspitivati o čemu se radi. Žena koja je objavila fotografiju napisala je da se radi o performansu te da je s njim bio i netko tko ga je snimao. Većina putnika, kaže, pravila se da ga ne primjećuje. 

U komentarima je odmah krenula zafrkancija i pogađanje što se događa na fotki. 

"Edukacija na prvom mjestu", "Čovjek uči 24/7", "Treba iskoristiti svaku sekundu", "Nije doma napisao zadaću pa će usput", "Je li platio kartu za stol i stolicu?", nizali su se komentari. 

Gospođa je otkrila da je ušao na stanici u Borovju, a izašao u Zapruđu.  

Naknadno nam je otkrila da joj se dečko iz tramvaja javio, te da joj je objasnio svoj performans, a objašnjenje je, uz njegovu dozvolu, podijelila u grupi. 

"Dakle performer ulazi u tramvaj i postavlja školski stol i stolicu obučen u odijelo te vadi iz aktovke školsku knjigu iz povijesti koju kreće čitati i zapisuje u bilježnicu. U jednom trenutku se ustaje i baca to sve na pod te izlazi iz tramvaja. Koncept se poziva na političare i njihova previranja oko školskih reformi. Tramvaj predstavlja kretanje našeg društva vođeno već navedenim političarima, dok su rekviziti performera očiti odraz našeg školstva. Gestom izlaska iz tramvaja ukazuje želju da napravi svoj put i smjer te izađe iz nametnutih okvira. Cilj je i bio da se društvo uključi u to što se vidi na snimkama, ali isključivo neinteraktivno tako da performer ignorira sve ljude oko sebe", glasi objašnjenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara