Žanamari: Bila sam pronicljivo derište, podsvjesno sam znala otkud stižu božićni darovi

Foto: Index, Privatni album

ŽANAMARI LALIĆ nije velika ljubiteljica božićnih blagdana niti slijedi uobičajene tradicije vezane uz slavlja u prosincu. Ipak, u to vrijeme se, kao i većina ljudi, druži sa svojom obitelji. "Kod mene je običaj da se spustim iz `zegeja` u Tučepe i da se ubijamo kolačima dobrih par dana. Ništa puno drugačije nego u drugim prilikama kad dođem doma, samo se razlikuje u `žanru` namirnica. Ljeti su to, na primjer, riba i morski plodovi. Za Božić i Badnjak jedemo uglavnom hranu, osim ako nismo imali operaciju umnjaka netom prije. Nemamo definiranu tradiciju odabira namirnica", kaže pjevačica.

"Nisam baš luda za kuhanjem jer mi oduzima puno dragocjenog vremena"

Žanamari i sama kuha, iako nerado odvaja vrijeme za majstorije u kuhinji. "Nisam baš luda za tim jer mi oduzima puno dragocjenog vremena. Nikad mi nije palo na pamet praviti kolače sama sebi. Jedino kad sam kod svojih doma onda pravljenje kolača zna bit dobra `drušvena igra` za cijelu obitelj", rekla nam je Žanamari te dodaje kako joj je omiljena božićna slastica Sočni kolač: "Ima svega što volim, a najviše oraha i čokolade".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mrzim moranje i presing bilo kakvog tipa. A poklone kupujem kad mi dođe, neovisno o tome koji je datum"

U prosincu većinu ljudi obuzima potrošačka groznica, no Žanamari s tim nema problema: "Općenito nisam sklona konzumerskoj groznici, bilo to za Božić, Valentinovo ili neki drugi blagdan. Mrzim moranje i presing bilo kakvog tipa. A poklone kupujem kad mi dođe, neovisno o tome koji je datum. Božićni pokloni su uglavnom znak pažnje i znaju biti nekad i šaljivi, tako da je bilo i neobičnih varijanti, ali ništa ekstremno neobično", kaže. Ove godine za Božić sama priželjkuje "neke odgovore i duševni mir".

Kao djevojčica, Žanamari je odlazila na polnoćku, a prisjetila se i nekih dragih uspomena vezanih za Božić iz tog doba. "Polnoćka je bila lijepa tradicija i okupljanje. Sjećam se da mi je veliko veselje bilo kad smo kupili Betlehem s kućicom. Taj dio mi je uvijek bio najzabavniji, slagati puteljak i `načičkati` životinje po mahovini", smije se Žanamari. Kaže kako kao djevojčica nikada nije previše nade polagala u Djeda Mraza: "Mislim da sam podsvjesno oduvijek znala otkud dolaze božićni pokloni. Bila sam pronicljivo derište", smije se pjevačica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara