Žanamari Lalić snimala spot u rock izdanju, a nije je omeo niti požar ispred kluba

Foto: Press fotografije

ŽANAMARI LALIĆ snima spot za svoj prvi rock singl "Napola" te je time najavljuje novi album čiji će zvuk biti mnogo žešći nego što je to publika do sad navikla. Lijepa je pjevačica u spotu nastupila s novom glazbenom ekipom u kojoj je bubnjar Emil Kranjčić i basist Petar Kumerle te gitarist Jurica Geci, a po prvi put surađuje i s redateljem Marijem Mlakarom. "Za ovaj spot prvi put radim s novom ekipom, a sad ćemo raditi zajedno i autorski materijal. I dalje surađujem s dečkima s kojima sam surađivala i prije, jedino s gitaristom više ne", rekla je Žanamari u razgovoru za Index ne želeći otkriti kakve je razmirice imala s prijašnjim gitaristom.

"Kad smo došli na snimanje bio je požar. Sve je bilo zapaljeno, gorjela je vatra, smrad je bio užasan"

Za razliku od prijašnjih spotova, Žanamari u ovome neće imati glavnu ulogu, već će biti samo "narator". "Priča spota je u stilu Bonnie i Clyde, odnosno radi se o ljubavnoj priči koja je nemoguća, jer je dečko napravio krivi potez u životu. Njih će odglumiti glumci, a ja se s bendom pojavljujem kao narator, mi interpretiramo tu ljubavnu priču pjesmom. Moj dio je snimljen u klubu 'Medika'", ispričala nam je pjevačica. Iako je jako zadovoljna atmosferom na snimanju, nije sve prošlo bez problema, već je cijela ekipa odmah na početku doživjela šok. "Kad smo došli na snimanje bio je požar. Sve je bilo zapaljeno, gorjela je vatra, smrad je bio užasan, ali požar je bio ispred tako da smo mi počeli raditi, a za to vrijeme je sve ugašeno i počišćeno. Mi smo snimalo bez ikakvih problema, čak je i struje bilo, ali bio nam je šok. Dođemo na snimanje, cijeli bend fura instrumente i vidimo vatru", priča Žanamari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod nas postoje tri autora i svi pjevači idu kod ta tri autora i rade isti zvuk"

Pjesma "Napola" je njena autorska pjesma koju je napisala na temelju vlastitog iskustva. Iako o svom privatnom životu jako rijetko priča, ovo je iskustvo ostavilo dubok trag na njoj te ga je odlučila napisati u obliku pjesme. "Pjesmu sam sama napisala, harmonijski dio je napravio Dejan Orešković. Napisana je u rock stilu, jer rock slušam od kad znam za sebe. Nakon 'Pop idola' logičan korak je bio napraviti pop album i drago mi je da sam tu cijelu priču prošla, puno sam naučila", rekla nam je Žanamari kojoj je dosadilo raditi stalno iste pjesme. "Kod nas postoje tri autora i svi pjevači idu kod ta tri autora i rade isti zvuk. Nisam to više mogla. Nisam htjela izbacivati pjesme ko na pokretnoj traci pa sam odlučila napraviti svoju priču i album, a ako ne prođe mogu se odmah sutra zaposliti na recepciji hotela", kaže pjevačica uz smijeh.

"Kod nas ako nemaš problem s narkoticima i ako se ne rušiš na bini, odmah nisi roker"

Žanamari ne očekuje da će je nakon ovoga publika gledati kao rokericu, ali žao joj je što je taj žanr slabo zastupljen na hrvatskoj mainstream sceni. "Kad se pojaviš na Dori primjerice, u glamuroznoj haljinici ljudi te neće percipirati kao rokericu. Vani žene koje se bave rockom mogu izgledati lijepo, nositi štikle, primjer je Avril Lavigne. Kod nas ako nemaš problem s narkoticima i ako se ne rušiš na bini, odmah nisi roker", smatra Žanamari Lalić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara