Zapalio gnijezdo žohara pa digao pola dvorišta u zrak: "Moglo je biti fatalno"

Zapalio gnijezdo žohara pa digao pola dvorišta u zrak: "Moglo je biti fatalno"
Foto: Twitter

MUŠKARAC iz Brazila raznio je travnjak dok se pokušavao riješiti žohara koji su se namnožili u njegovom dvorištu.

Kad je u petak uočio gnijezdo žohara u svom vrtu, Cesar Schmitz odlučio ga je zapaliti, no ni najmanje se nije nadao da će uništiti dvorište. Scenu je snimila sigurnosna kamera, a na snimci se vidi eksplozija koja je prestravila Cesara, ali i njegove ljubimce.

Srećom, nitko nije ozlijeđen u incidentu. 48-godišnji vozač kamiona iz Enéas Marquesa na jugu Brazila rekao je za Focus On News da mu se supruga požalila kako im je vrt prepun žohara.

"Ona ih se boji i molila me da uništim gnijezdo ispod tla jednom zauvijek", rekao je. Otkrio je kako je prvo koristio otrovni sprej za ubijanje buba, no to je žohare samo istjeralo van. U tom trenu postao je očajan i počeo je razmišljati o drugom rješenju te odlučio da će zaliti rupu benzinom i baciti šibicu unutra.

Ispod travnjaka nagomilao se lako zapaljivi metan, a kanistar pun benzina samo je pojačao eksploziju. "Da sam barem prije o tome razmišljao. Nisam imao pojma da bi se to moglo dogoditi. Srećom, šteta je samo na travnjaku. Da sam stajao bliže ili da me udario stol, moglo je biti fatalno", rekao je Schmitz.

Otkrio je kako još uvijek čisti nered, ali i da je barem riješio problem sa žoharima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara