Zaručnica britanskog premijera za zabranu proizvoda od kokosa radi zaštite majmuna

Zaručnica britanskog premijera za zabranu proizvoda od kokosa radi zaštite majmuna
Foto: EPA

CARRIE SYMONDS, zaručnica britanskog premijera Borisa Johnsona, podržala je u petak najavu britanskih tvrtki o zabrani prodaje proizvoda od kokosa u čijoj se proizvodnji i prikupljanju iskorištavaju majmuni.

Symonds, aktivistica koja se bori za zaštitu okoliša, reagirala je na izvješće britanskog lista Telegraph koje je opisalo kako se zatočeni makakiji na Tajlandu koriste za prikupljanje kokosa na farmama.

List je prenio rezultate istrage organizacije za zaštitu životinja PETA Asia.

"Glad Waitrose, Co-op, Boots & Ocado obećali su da neće prodavati proizvode za koje se iskorištava rad majmuna, a Morrisons je te proizvode već uklonio iz prodavaonica", napisala je Symonds u tvitu.

Embed from Getty Images

Pozvala je i druge trgovačke lance da prestanu prodavati te proizvode, među kojima su neke vrste vode od kokosa i kokosovo mlijeko.

Asda u vlasništvu Walmarta najavila je da će ukloniti proizvode Aroy-D i Chaokoh iz prodaje dok ne završi vlastitu istragu.

I drugi trgovački lanci najavili su da će ispitati te navode, a neki su objavili da proizvodi od kokosa, koje prodaju, nisu rezultat iskorištavanja majmuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara