"Zašto curice skrivaju grudi?": Majka pitanjem o bikiniju izazvala veliku raspravu

"Zašto curice skrivaju grudi?": Majka pitanjem o bikiniju izazvala veliku raspravu
Foto: 123RF

JEDNA je majka potaknula pravu debatu na Mumsnetu, forumu o roditeljstvu, nakon što je izjavila da nikad svojoj kćeri ne bi obukla bikini jer ga smatra neprimjerenim za djecu.

Kako je objasnila, ne bi ni trepnula da vidi dijete golo ili u donjem rublju, no kad vidi curice u bikinijima, pomisli da ih se pretvara u "mini odrasle osobe".

"Zašto trogodišnjakinja mora pokrivati grudi na plaži ili bazenu", zapitala se majka korisničkog imena GoodAfternoonSeattle.

Neke majke su se složile s njom da su bikiniji "pogrešni", dok su joj druge poručile da je previše sklona osudama te da su bikiniji "tu za zabavu".

 

"Osobno mi je draže da je moja kći (koja ima tri godine) pokrivena na plaži kako ne bi izgorjela. Vjerojatno bih je obukla u one kupaće koji su majica i kratke hlačice. Obukla bih joj kostim za plivanje na zatvorenom bazenu. Ne bih trepnula da je predškolac kraj mene gol ili u gaćicama. No ne razumijem taj trend bikinija za djecu, zašto bi trogodišnjakinja pokrivala grudi na plaži ili u bazenu. Zašto svaki put pokušavamo djecu pretvoriti u mini odrasle ljude", zapitala se GoodAfternoonSeattle.

"Mislim da su bikiniji na djeci užasni. Gornji dio bikinija tu je za pokrivanje grudi, a djeci dajte da se osjećaju slobodno, imat će vremena za nošenje bikinija od puberteta", odgovorila je jedna majka koja se slaže s njom.

"To je samo seksualno ako vi tako vidite, inače je samo odjeća", napisala je druga koja se ne slaže.

"Ja imam 40 godina i nosila sam bikinije od djetinjstva. Puno curica ih je nosilo, tad nisu bili seksualizirani, nego obični dvodijelni badići. A moji su roditelji bili strogi", poručila je još jedna žena, dok je druga dodala: "Imajte stav o važnijim temama od ove."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara