Zašto se isplati potegnuti na sjever?

Zašto se isplati potegnuti na sjever?
Foto: Press

SVATKO tko je barem malo hedonistički nastrojen, vjerojatno je do sada već probao gotovo sve što se nudi tijekom adventa. Fritule, kobasice, kuhano vino, punč i poznaje već svaku lampicu, zna kada se pali i gasi na svakom IN mjestu u gradu i okolici. Do Božića ipak još ima. Zato se definitivno isplati potegnuti na sjever.

Krećete li na primjer iz Zagreba, treba vam oko sat vožnje do naše najsjevernije županije, Međimurske. Uspjela je zadržati svoje posebnosti, pa zašto se onda ne biste jednostavno prepustili pravim čarima Međimurja.

Međimurska popevka! Svakako si priuštite uživati u tim osebujnim napjevima. Zahvaljujući velikim zaljubljenicima u međimursku glazbu sačuvano je na tisuće napjeva, a koje i danas možete poslušati u izvedbi preko sedamdeset KUD-ova i udruga koje postoje u Međimurju. Međimurska je popevka toliko posebna da ju je UNESCO ovih dana upisao na  Reprezentativni popis nematerijalne baštine čovječanstva. 

Međimurska gibanica! Sva bogatstva toga kraja i marljivost tamošnjih stanovnika predstavljeni su u tom nezaboravnom kolaču. Četiri su osnovna sastojka, od kojih je dovoljan i svaki sam za sebe, a kamo li tek u kombinaciji; orasi, mak, jabuke, sir.  Vaše će vam nepce dugo biti zahvalno! 

Međimurska kava! Jeste li uopće znali da postoji? Mnogi taj čarobni napitak nazivaju desertom  koji se podigao iz pepela. Već je sama kombinacija sastojaka izazov za svako nepce, spoj je to kave, žumanjaka, ruma, crne čokolade i vrhnja za šlag.

Međimurski parfemi! Jeste li znali da je Čakovec hrvatsko parfemsko središte? Upravo u tom gradu nalazi se sjedište domaćeg parfemskog brenda Hrvatska Parfemska Kuća. U svojoj ponudi imaju nekoliko kolekcija, Just Wow, kolekciju hrvatskih parfema Croatian Perfume Collection, jedinstvenu Glossy Glam Collection, super šljokičastu kolekciju idealnu za blagdansko vrijeme.

Nedavno su otvorili svoju prvu POP UP trgovinu u samom središtu Čakovca i za ove blagdane ponudili stvarno cool mogućnost. Osim pravih domaćih parfema, možete sami odabrati i što će pisati na bočici parfema kojeg odaberete. Doista originalna ideja za fantastičan poklon koji se dugo pamti!  


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?