Zastupnik u njemačkom parlamentu suvlasnik bordela

Zastupnik Stranke ljevice u njemačkom Bundestagu, Gert Winkelmeier, napustio je, pod pritiskom vodstva stranke, zastupnički klub ove stranke, nakon što je u javnost izišla činjenica da je svoju kuću u rodnom Neuwidu iznajmio prostitutkama te da ona sada služi kao bordel, priopćeno je u utorak. L

"Winkelmeier nam prilikom kandidature nije rekao čime se bavi, inače ga ne bismo stavljali na svoju listu", izjavio je potpredsjednik zastupničkog kluba Stranke ljevice Bodo Ramelow. Stranka je od Winkelmeiera zatražila da položi svoj parlamentarni mandat.

Winkelmeier, protiv kojega se vodi i postupak zbog navodne utaje poreza, odbija napustiti Bundestag te je najavio da će ubuduće djelovati kao nestranački zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ostale parlamentarne stranke izrazile su ogorčenje time što će suvlasnik bordela i dalje ostati članom njemačkog parlamenta.

Stranka ljevice, koja je nastala spajanjem stranke reformiranih komunista DDR i disidenata iz redova zapadnonjemačkih socijaldemokrata, postala je nakon prošlojesenskih izbora treća parlamentarna stranka po jakosti, ali ostale oporbene stranke, zeleni i liberali, do sada su odbijali dublju suradnju s ovom strankom.

(Hina) xnkre ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara