Zatražila razvod nakon 30 godina braka jer joj je muž želio vidjeti lice

NAKON 30 godina braka, jedna je žena iz Saudijske Arabije zatražila razvod od svog supruga, samo zato jer je poželio vidjeti kako ona zapravo izgleda. Ona je za vrijeme cijelog braka slijedila tradiciju svog sela, kraj grada Khamis Mushayt, te svoje lice držala cijelo vrijeme pokrivenim.

Tako joj je suprug prošli mjesec pokušao na spavanju skinuti veo, jer više nije mogao odolijevati svojoj radoznalosti. No, žena se prilikom tog pokušaja probudila, te najavila razvod, iako se on ispričao i obećao da se takvo što više neće nikad ponoviti. Saudijka je za list Al-Riyadh izjavila kako je je u nevjerici napustila kuću nakon što je suprug "nakon toliko godina pokušao napraviti ogromnu pogrešku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi takav slučaj u Saudijskoj Arabiji - Ali al-Qahtani je pokušao skinuti veo svoje supruge Om Rabee al-Gahdaray nakon 10 godina braka, pa je i ona zaprijetila napuštanjem. Obećao je da više neće takvo što pokušavati, pa je Rabeo ispala popustljivija od svoje zemljakinje i ostala, ali muž i djeca joj ipak nikada u životu nisu vidjeli lice. Inače, u većini islamskih zemalja tradicija nalaže ženama nošenje vela u javnosti, koji se, u privatnosti doma smije skinuti, dok postoje i manje zajednice u kojima žene cijeloga života ne otkrivaju lice svojim muževima.

A.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara