Zbog glazbenika odustao na pitanju za 125.000 kn, kad je saznao odgovor, požalio je

Zbog glazbenika odustao na pitanju za 125.000 kn, kad je saznao odgovor, požalio je
Screenshot: HRT

NATJECATELJ sinoćnje epizode kviza Tko želi biti milijunaš, Tomislav Bleiziffer iz Požege, odustao je na pitanju za 125.000 kuna zbog jednog skladatelja.

Prevoditelj iz Slavonije prvo je zapeo potraživši pomoć jokera na pitanju za 4000 kuna u kojemu se tražilo ime glumca koji uz Jima Carreyja ima naslovnu ulogu u komediji Glup i gluplji. Tomislav je pomoć potražio od publike čiji ga je odgovor na trenutak i nasmijao. Naime, publika je 27 posto glasova dala Jeffu Bridgesu, 24 posto Jeffu Goldblumu i Jeffu Garlinu i Jeffu Danielsu 25 posto glasova.

Zbog toga je Tomislav morao iskoristiti i joker zovi te nakon toga točno odgovorio Daniels.

Zadnji joker pola-pola iskoristio je na pitanju za 16.000 kuna koje je glasilo: "Radnja kojega se od ovih slavnih romana događa najsjevernije?" Nakon jokera točno je odgovorio Zov divljine.

No pitanje za 125.000 kuna zaustavilo je njegov put prema milijunu. "Slavimo li ove godine 250. godišnjicu rođenja Bacha, Beethovena, Chopina ili Mozarta?" glasilo je pitanje.

"Previše toga je za gađati. Ne mogu ništa razumno osim Bacha eliminirati pa u ovom slučaju odustajem", rekao je i odustao te kući odnio 64.000 kuna. Rekao je da bi se odlučio za Beethovena, što je i bio točan odgovor.

Emisiju je inače otvorila 22-godišnja Matea Đaković iz Zagreba. Studentica četvrte godine molekularne biologije na pitanju za 16.000 kuna iskoristila je dva jokera kako bi saznala objavljuje li časopis Time od 2004. prestižan godišnji popis Time 100 najbogatijih, najinteligentnijih, najljepših ili najutjecajnijih osoba. Publika joj je sugerirala popis 100 najbogatijih, no ona se odlučila i za joker pola-pola te došla do točnog odgovora najutjecajnijih.

Na sljedećem pitanju je odustala jer nije znala koja od pjevačica nije rođena na Antilima. Nakon što je odustala, Matea je rekla da misli da Nicki Minaj nije rođena na Antilima, no riječ je o Ariani Grande.

Zadnja natjecateljica bila je Ingrid Gregorović iz Rijeke. Ona će u sljedećoj emisiji otvoriti pitanje za 16.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara