Zbog ljubomorne djevojke ostao bez stipendije od 318 tisuća kuna

Zbog ljubomorne djevojke ostao bez stipendije od 318 tisuća kuna
Screenshot: Youtube

JEDAN od najboljih kanadskih klarinetista dobio je ponudu za stipendiju vrijednu 318 tisuća kuna godišnje od prestižnog američkog sveučilišta, ali mu je konce pomrsila njegova vlastita djevojka, piše Montreal Gazette.

Eric Abramowitz se 2013. prijavio za punu dvogodišnju stipendiju da bi završio preddiplomski studij na Muzičkom konzervatoriju Colburn u Los Angelesu. Stipendija je uključivala školarinu, smještaj te novac za hranu i druge troškove u vrijednosti 318 tisuća kuna godišnje. 

Osim toga, dobio bi priliku da ga podučava jedan od najboljih svjetskih učitelja klarineta Yehuda Gilad, a to bi mu gotovo automatski jamčilo dobro plaćenu glazbenu karijeru odmah po završetku studija. Takvu priliku dobije samo dvoje ljudi godišnje. 

Nakon dugotrajne selekcije, 2014. je dobio mail u kojem ga obavještavaju da je dobio stipendiju, ali taj mail on nikad nije vidio. Razlog tome je njegova tadašnja djevojka i kolegica s fakulteta Jennifer Lee. 

Iako su u vezi bili tek nekoliko mjeseci, Jennifer je praktički živjela s njim i znala sve njegove lozinke. U strahu da će se Eric odseliti i prekinuti s njom, odbila je stipendiju u njegovo ime, a zatim obrisala mailove, ali nije stala ni na tome. Napravila si je lažnu mail adresu i u ime profesora Gilada Erica obavijestila ga da je primljen uz stipendiju od 32 tisuće kuna, a kako samo školarina za taj prestižni fakultet godišnje iznosi 318 tisuća kuna, znala je da si on to neće moći priuštiti. 

Njeno djelo možda nikad ne bi izašlo na vidjelo da nakon završetka studija u Kanadi, Eric nije dobio priliku izvanredno studirati s Giladom. U jednom trenutku učitelj ga je zapitao zašto je prvi put odbio stipendiju. Nakon nekog vremena Eric je shvatio što se dogodilo. 

S Jennifer je prekinuo nakon godinu dana veze iz posve drugih razloga, a nakon što je saznao za lažne mailove, tužio ju je tražeći 1,9 milijuna kuna za nadoknadu štete koja uključuje gubitak ugleda, gubitak obrazovne mogućnosti i gubitak dvije godine potencijalnih prihoda. 

Sud je presudio u njegovu korist, a ona mu mora isplatiti dodatnih 318 tisuća kuna za miješanje u njegovu karijeru. 

Eric je u ožujku prošle godine postao glavni klarinet simfonijskog orkestra u Torontu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara