Zbog ove fotke Bellu Hadid optužuju za rasizam

Zbog ove fotke Bellu Hadid optužuju za rasizam
Foto: Instagram

JEDNA nepromišljena fotografija 22-godišnje Belle Hadid bila je dovoljna za pravi skandal među njezinim pratiteljima na Bliskom istoku, koji su društvene mreže preplavili hashtagom #BellaHadidIsRacist ("Bella Hadid je rasist") i popularnu manekenku natjerali da se ispriča.

Putujući s milanskog Tjedna mode u New York, Bella je u zračnoj luci objavila fotografiju svoje noge, a njezini pratitelji brzo su u pozadini primijetili zrakoplove sa zastavama Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ispalo je, dakle, da ih je šutnula nogom.

Nakon što se hashtag koji je proziva kao rasisticu proširio društvenim mrežama, Bella je na Instagramu objavila čitavo očitovanje, u kojem se ispričava uvrijeđenima i tvrdi da fotografiju prije objave nije detaljno pregledala. "Jučerašnja fotografija nije imala nikakve veze s politikom. Kunem se. Nisam primijetila avione u pozadini i to je istina. Nikad mi nije bila namjera uvrijediti te kompanije a kamoli nevjerojatne zemlje iz kojih dolaze", napisala je očito uzrujana Bella Hadid.

"Volim muslimansku i arapsku stranu svoje obitelji, kao i braću i sestre diljem svijeta. Ne samo da ih poštujem iz dubine svoga srca, uvijek sam se pokušavala izboriti za ispravne stvari, pogotovo kad je u pitanju prekrasni Bliski istok", napisala je Bella, čiji je otac, milijarder Mohamed Hadid, rođen u Pakistanu.

Isprika na Instagramu očito nije bila dovoljna, pa je manekenka nekoliko sati kasnije na Twitteru dodala: "Ovo je bila iskrena pogreška u rano jutro... Nikad ne bih namjerno pokušala uvrijediti nekoga. Jako mi je žao".

Optužbe za rasizam joj nisu nepoznanica

Ovo nije prvi put da je Bella povezana s navodnim rasističkim ispadom - u veljači 2017. objavila je video u kojem njezina starija sestra Gigi drži kolačić u obliku Bude i oponaša Azijate. Iako je video ubrzo izbrisala, proširio se internetom i izazvao pravu medijsku buku, pa je Gigi morala otkazati sudjelovanje na reviji Victoria's Secreta koja se, na njezinu nesreću, održavala u Šangaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara