Zbog ove majice natjerali je da se presvuče u avionu: "Kažu da je uvredljiva"

Zbog ove majice natjerali je da se presvuče u avionu: "Kažu da je uvredljiva"
Foto: Twitter

49-GODIŠNJA Swati Runi Goyal letjela je iz Key West u Las Vegas dan prije Noći vještica, a na sebi je nosila majicu na kojoj je pisalo "Hail Satan".

Na majici je pisalo i "Est. 666" te je imala i sliku križa okrenutog naopačke. Swati tvrdi da ju je nakon što se smjestila osoblje American Airlinesa zamolilo da preodjene majicu ili da napusti zrakoplov. Let je navodno kasnio samo zato što se čekalo da ona preodjene majicu.

Naposljetku je odjenula dodatnu majicu, koju je nosio njen muž. "Muškarac me pitao znam li što znači da je nešto uvredljivo. Ja sam mu rekla da sam žena koja pripada manjinskoj skupini te da dobro znam što je uvredljivo i da to moja majica nije", ispričala je žena za The New York Post.

Swati je ateistica i pripadnica Satanic Templea. Riječ je o neteističkoj vjerskoj skupini sa sjedištem u SAD-u. Udruga je registrirana kao crkva u svrhu oslobađanja od poreza. Koriste sotonističke slike za promicanje egalitarizma, socijalne pravde i zalažu se za odvajanja crkve i države.

 

"Inače se ljudi smiju i podržavaju me kad vide ovu majicu jer shvaćaju ironiju", objasnila je Swati. "O ovome govorim jer želim da nešto dobro proizađe iz ovoga. Ovo je primjer religijske diskriminacije. Mogu samo zamisliti kako se ponašaju prema muslimanima", dodala je.

Iz aviokompanije su se ispričali te za BuzzFeed izjavili da će istražiti što se dogodilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara